(Δυνητικά) είμαστε τρίτο κόμμα!

18 04 2007

Εντάξει, δεν είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί θα μας ψηφίσουν αν μάθουν για μας, ωστόσο είναι τουλάχιστον ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι για τις φιλελεύθερες ιδέες υπάρχουν πολύ περισσότερα ευήκοα ώτα από ότι γενικά πιστεύεται ή προπαγανδίζεται.

Από το σχετικό δελτίο τύπου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας:

__________________________________________

Το 24% του εκλογικού σώματος θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα το οποίο θα συνδύαζε τον οικονομικό με τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της ALCO, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» εν όψει του ιδρυτικού του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Αναβύσσου.

Στους συμμετάσχοντες στη δημοσκόπηση τέθηκε το εξής ερώτημα: «Θα ψηφίζατε ένα νέο πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, την απεξάρτηση από το κράτος των ιδρυμάτων εκπαίδευσης- ασφάλισης-περίθαλψης, τη μείωση της φορολογίας, τη κατάργηση της θητείας σε συνδυασμό με συγκρότηση επαγγελματικού στρατού, την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας;».

Το 24,3% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά, το 62,1% αρνητικά, ενώ το 18,6% δεν απάντησαν.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι-βιοτέχνες και επιχειρηματίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που απάντησαν θετικά, ενώ οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι νοικοκυρές συγκροτούν το τμήμα του πληθυσμού που απάντησαν αρνητικά.

Όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή, η πλειοψηφία των οπαδών ενός τέτοιου κόμματος βρίσκονται δυνητικά στις ηλικίες 18-34. Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που εκφράζουν την αντίθεσή τους εντοπίζεται στις ηλικίες άνω των 75.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι φιλελεύθερες προτάσεις έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση σε εκείνους πού έχουν ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και τη μικρότερη σε αυτούς που έχουν κατώτερη εκπαίδευση.

_____________________________________________

Πάμε γερά!


Ενέργειες

Information

6 Σχόλια

18 04 2007
ophilos

ααααχχχ, δεν με εκπλήσσουν τα ποσοστά των γκάλοπ. Αν και θα ήθελα να ήμουν παρών όταν θα δίνανε την παραγγελία στον Παναγόπουλο της ΑΛΚΟ, για να δω πως το στήσανε!
Ο κόσμος στα γκάλοπ είναι σαν τους άνδρες. Ερωτεύονται ξανθιές, αλλά παντρεύονται μελαχρινές. Αλλα πιστεύουν και απαντάνε και άλλα πράττουν.
Δεν θέλει απλά δουλειά για να τους πείσεις να παντρευτούν και ξανθιά, αλλά θέλει ένα καλό μήνυμα που να ελεκτρίσει, που να χτυπήσει νεύρο.
Ένα καλό μοτό.

18 04 2007
prod

Η δημοσκόπηση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες προβολής του κόμματος!!!!Πως θα ψηφίσουν ένα κόμμα το οποίο δεν ξέρουν ότι υπάρχει; Σε όσους φίλους μου έχω αναφέρει ότι υπάρχει η ΦΣ ή δεν ήξεραν τίποτε ή κάποιοι λίγοι άκουσαν κάτι λόγω της εμπλοκής των ονομάτων του κ.Μάνου και του κ.Ανδριανόπουλου.
Χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν αυτό θα επιτευχθεί με κάποια γνωστά ονόματα που θα μπορούσαν να κατέβουν στις εκλογές, με διαφήμιση ή με άλλες εκδηλώσεις αλλά πρέπει κάτι να γίνει.
Υ.Γ.Γιατί στο site της ΦΣ μειώνονται οι υποψήφιοι στις εκλογικές λίστες;
Y.Γ.1Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη Θεσσαλονίκη.Ειναι πολύ λίγοι οι υποψήφιοι

18 04 2007
dealsend

Σπύρο,
Δημοσιότητα χρειάζεται η ΦΣ, οπωσδήποτε, θα συμφωνήσω με τον prod, πολλοί λίγοι σας ξέρουν ακόμα. Και μην στηρίζεσαι στο Internet, αυτό είναι επικουρικό και αν είναι (9000 blogs στην Ελλάδα και η συχνότερη αναζήτηση στο Sync ειναι οι ερωτικες ιστορίες…ημαρτον δηλαδή….).

Ερώτηση: Το ιδρυτικό συνέδριο θα το καλύψουν τα media;

19 04 2007
Σπύρος Ντόβας

@philos: Διευκρίνησε σε παρακαλώ πως εννοείς το «στήσανε» γιατί δεν ακούστηκε ωραίο… Σχετικά με τα μοτό, συμφωνώ, αν έχεις καμμία καλή ιδέα θα είμαστε υπόχρεοι
@prod: Τι θα έλεγες να κατέβαινες και εσύ στην Θεσ/νική?
@dealsend: Βοηθάτε χριστιανοί (λέμε τώρα) να γίνουμε γνωστοί… Σχετικά με την κάλυψη του συνεδρίου από τα media, προσπαθούμε σκληρά να τύχει της μέγιστης δυνατής κάλυψης… δεν εξαρτάται μόνον από μας δυστυχώς…

20 04 2007
ophilos

Όταν λέω στήσανε δεν υποννοώ τίποτε κακό ή πονηρό. Εννοώ πως πραγματικά επιστημονικά στήθηκε. Όλη αυτή η κουβέντα και η προετοιμασία που λαμβάνει χώρα πριν από μία δημοσκόπηση.
Με τον Παναγόπουλο και αρκετούς συνεργάτες του είμαι φίλος πολλά χρόνια για να υπονοώ το παραμικρό!

Για το μοτό θέλει πολύ δουλειά και έμπνευση. Πρέπει όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν, να σκεφτόμαστε ήδη. Μακάρι να τα καταφέρω και να έρθω κάποια στιγμή από το Συνέδριο, έστω και απλά από τους διαδρόμους, να γνωριστούμε και να μιλήσουμε περισσότερο!

20 04 2007
prod

Δυστυχώς δεν έχω δικαίωμα λόγω ηλικίας.
Πάντως όποιον βρω τον ενημερώνω. Κάποιοι έιναι περισσότερο δεκτικοί ενώ κάποιοι άλλοι λόγω της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς στην Ελλάδα είναι δύσπιστοι ιδίως στο κομμάτι που αφορά τον οικονομικό φιλελευθερισμό.
Σε ότι αφορά τη δημοσιότητα, στην ανάγκη και μερικές αφίσες θα βοηθούσαν.Απο εκεί και πέρα νομίζω ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να εστιαστούν σε ορισμένα target groups.
π.χ. αφου μπήκε στην πολιτική διακήρυξη η φράση που μιλάει για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να σταλούν μερικές επιστολές σε συλλόγους Ελλήνων της Αμερικής οι οποίοι θα εκτιμούσαν μία παράταξη που δεν διακατέχεται από τον παθολογικό αντιαμερικανισμό της ελληνικής κοινής γνώμης.

Σχολιάστε