Θα τα πούμε στα δικαστήρια…

5 06 2007

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ανακοίνωνει τη συμμετοχή της σε δύο εκδηλώσεις συμπαράστασης, προγραμματισμένες για αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007.

Η πρώτη εκδήλωση συμπαράστασης, αφορά τη διαμαρτυρία για τη σύλληψη και δίωξη του Μιχάλη Αργυρού, γενικού Διευθυντή της έκθεσης Art Athina που, παραπέμπεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές, στο Κτήριο 2 των δικαστηρίων της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί τη συγκεκριμένη άσκηση δίωξης ως απαράδεκτη καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και για αυτόν τον λόγο, εκτός από τη παρουσία στελεχών της αύριο (στις 9:00 το πρωί) στο Αυτόφωρο Τριμελές θα καταθέσει  και σχετική καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η δεύτερη εκδήλωση συμπαράστασης, αφορά στην αυριανή δίκη του γιατρού Γιώργου Οικονομόπουλου, στο 6ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμπαρίσταται στον πρωτοπόρο, σε θέματα θεραπευτικής αγωγής χρηστών ναρκωτικών, γιατρό Γιώργο Οικονομόπουλο, θεωρώντας τη δίωξη του πολιτική καθώς αντί να αποποινικοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών ουσιών και να πάψουν να διώκονται οι ασθενείς-χρήστες, ποινικοποιείται πλέον και η θεραπεία των χρηστών, με μοναδικούς ωφελημένους τους εμπόρους ναρκωτικών και τους μηχανισμούς καταστολής. Στελέχη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα παραβρίσκονται αύριο στη δίκη δείχνοντας έτσι έμπρακτα την συμπαράσταση τους στον διωκόμενο γιατρό Γιώργο Οικονομόπουλο.

Οι δύο αυτές υποθέσεις αποτελούν συμπτώματα, δυστυχώς όχι τα μοναδικά, επικίνδυνων εξελίξεων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες καθώς ενισχύει ακροδεξιές πολιτικές για λόγους μικροκομματικούς και προετοιμάζει πορεία στις εκλογές με ακροδεξιά ατζέντα.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και την –απούσα- αντιπολίτευση, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει να προασπίζει μαχητικά στην Ελλάδα τα ατομικά δικαιώματα, την ελεύθερη οικονομία και την ανοικτή κοινωνία.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

21 Σχόλια

6 06 2007
dirtyjazz

στο ροστόκ θα πάτε πατριώτες?

6 06 2007
Roark

Ο ένας ελευθερώθηκε.

1 More to go! (19/6/07)

6 06 2007
Roark

Όχι δεν θα πάμε στο Ροστόκ. Δεν έχουμε λεφτά για εισιτήρια.

Έτσι κι αλλιώς θα πάνε αρκετοί ακροδεξιοί, ακροαριστεροί (φασίστες και απλοί κρατικιστές όλων των χρωμάτων), που δεν νομίζω να κάναμε διαφορά.

Επειδή όλοι αυτοί έχουν να πάνε να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, κάποιος πρέπει να μείνει πίσω να υπερασπίζεται και καμία ατομική ελευθερία (που είναι συνήθως ανύπαρκτες στις χώρες των οποίων τα συστήματα εγκρίνονται από τους διαδηλωτές, οπότε δεν καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάμε).

6 06 2007
dirtyjazz

ούτε κι εγώ κατάλαβα

6 06 2007
Σπύρος Ντόβας

see? 😉

6 06 2007
dirtyjazz

see see rider

6 06 2007
dirtyjazz

μισό λεπτί να με κατατάξω πατριώτες
φασίστας;
ή απλός πλήν τίμιος κρατικιστής;
άλλη επιλογή δεν έχω;

6 06 2007
Σπύρος Ντόβας

Είμαστε υπέρ της ελευθερίας επιλογής

Επέλεξε ελεύθερα κάτι αυτοπροσδιοριστικό και αν θες πες το μας, to know us better…

6 06 2007
dirtyjazz

οκ παιδιά
φχαριστώ για τη μίνι φιλοξενία
καλό βράδυ και καλή λευτεριά

6 06 2007
(Α)θανάσης

Παιδιά (της ΦΙΣ) χαλαρώστε… μην φανατίζεστε, μην φαντάζεστε ότι η ανθρωπότητα έζησε 85.000 χρόνια στην άγνοια περιμένοντας εσάς να την φωτίσει, μην αγνοείτε τα «ghosts in the machine» εν ολίγοις, έστω την κοινωνική «machine»…
Χάνω τα λόγια μου (είμαι βέβαιος γι’αυτό) αλλά συνεχίζω, ενημερώνοντάς σας ότι η σημερινή ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ αποτυχία του ανθρώπου να καταλάβει και να ελέγξει το περιβάλλον και την κοινωνία του οφείλεται αποκλειστικά στην μουλαρίσια εμμονή του «ορθολογικού» «επιστημονικού» κατεστημένου να αρνηθεί λίγο χώρο στο «περίπου», στο απροσμέτρητο, στο «μεταφυσικό» όπως με ιδιαίτερη απέχθεια το αποκαλείτε εσείς. Αυτό το 0,0001% που νοθεύει συστηματικά το τακτοποιημένο σας σύμπαν, και που βολικά και (ορθο)λογικά αλλά μάταια αγνοείτε ως τείνον στο μηδέν…
Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες… Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι αυτό μπορεί και να είναι αλήθεια?

Αναγνωρίζω ότι:
σας τα έχουν πει κι άλλοι
τα λέω σε λάθος ώρα, σε λάθος τόπο
τα λέω χοντρά.

Δεν πειράζει.

7 06 2007
Σπύρος Ντόβας

Σωστό, δεν πειράζει…

Με ποιον τρόπο θα μας πρότεινες να λάβουμε υπ’όψιν μας το «μεταφυσικό», το «περίπου»?

Ή μήπως εννοείς ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε καν λόγω της αβεβαιότητας που εισάγει στο σύστημα ο «αστάθμητος παράγων» στον οποίο αναφέρεσαι?

7 06 2007
(Α)θανάσης

Το ενδεχόμενο να μ η ν μ π ο ρ ε ί τ ε να το λάβετε υπόψιν, δεν σου περνάει από το μυαλό, Σπύρο?

Πως τό’πες εκείνο το «μίσσιον στέητμεντ»? Να σώσεις τον κόσμο?

Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, προς την κατεύθυνση που θέλουμε, και μάλιστα σχετικά εύκολα, αλλά πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα:

Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Πραγματικά και ριζικά.
Και τότε, θα αρχίσουμε να χειριζόμαστε αυτό το απειροελάχιστο περίπου που κάνει την διαφορά αλλά ποτέ δεν φαίνεται.

7 06 2007
Σπύρος Ντόβας

Ακούγεσαι πολύ σίγουρος

Το έχεις δοκιμάσει?

Είδες αποτελέσματα?

8 06 2007
(Α)θανάσης

Αν σου πω ναι, δεν θα με πιστεψεις.

Η, ακόμη χειρότερα, θα με πιστεψεις και θα ζητησεις λεπτομερειες.

Ουτως η αλλως λοιπόν αυτη εδω η συζητηση ειναι θνησιγενης.

Ωστόσο, ναι, σε πληροφορώ ότι δουλεύει, ΑΛΛΑ ……
αλλά είμαστε πολύ αδύναμοι να το κρατήσουμε στην ευθεια και μας φευγει.
Δεν ειναι αυτό το θέμα μας όμως.

8 06 2007
Σπύρος Ντόβας

Ας πούμε ότι πιστεύω και δεν ερευνώ (θα μου τα πεις – αν θες – άλλην ώρα). Δεχόμενοι λοιπόν ότι δουλεύει μεν, είναι πολύ δύσκολο δε, θα μπορούσε να είναι αυτό που προτείνεις μια λύση ευρείας κλίμακας? Ακόμη και αν, για κάποιο λόγο, όλοι οι άνθρωποι δέχονταν να προσπαθήσουν, έχουμε κάποια ένδειξη ότι θα δούλευε σε όλους?

Η δική μου προσέγγιση αποδέχεται τον άνθρωπο ως ατελές ον και προσπαθεί να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί με δεδομένο αυτό. Και μιλάω δημόσια για να πείσω και άλλους ότι είναι η σωστή προσέγγιση.

Η προσωπική βελτίωση του κάθε ανθρώπου είναι ευκταία μεν, από την άλλη δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που «πρέπει» να του επιβληθεί (μέσα από κρατικά συστήματα εκπαίδευσης κλπ). Από την άλλη, αν εσύ που έχεις μια προσωπική εμπειρία, δεν μιλάς για αυτήν ώστε και άλλοι άνθρωποι να εξετάσουν αυτή την επιλογή, δεν βλέπω πως η προσέγγιση που εσύ προτείνεις μπορεί ποτέ να έχει οποιαδήποτε επίδραση σε ευρεία κλίμακα.

8 06 2007
(Α)θανάσης

Δεν σου ειπα ότι εχω μια «προσωπικη εμπειρια», ουτε και αυτη η συζητηση αφορα εμενα και τις εμπειριες μου…

Απο που βγαινει το συμπερασμα ότι
» Η προσωπική βελτίωση του κάθε ανθρώπου … είναι κάτι που “πρέπει” να του επιβληθεί (μέσα από κρατικά συστήματα εκπαίδευσης κλπ)»?

Αυτο που εσυ λες «κόσμο», «κοινωνία» κλπ κλπ και που θέλεις να βελτιώσεις ή να σώσεις, είναι μια σχεση, αυτή του εγώ σου με το «έτερο».
Αλλάζοντας -ΟΧΙ βελτιώνοντας- τον «εαυτο σου», αλλάζεις την σχέση αυτή, και αλλάζοντας την σχέση, αλλάζεις και το «έτερο».

Το θέλεις αλλιώς? Το όχημα προσέγγισης και εξερεύνησης του «κόσμου» σου, το interface αν θέλεις, είναι ο «εαυτός» σου. Ο κόσμος σου είναι τόσο καλός η κακός, τοσο προσεγγίσιμος η ανέγγιχτος, τοσο άκαμπτος η ευπλαστος όσο το interface σου.

Με λιγα λόγια, αν νομιζεις ότι η «μαζα» περιμένει τους λίγους «εκλεκτούς» για να την κυβερνήσουν, κάνεις λάθος. ΔΕΝ υπάρχουν συστήματα και τρόποι διακυβέρνησης, υπάρχουν μόνο συστήματα εκμετάλλευσης, διαφθοράς και χειραγώγησης. Αυτή είναι η αντίρρησή «μας» προς την πολιτική εν γένει: Δεν πρόκειται ποτέ να βοηθήσει την κοινωνία, απλά αναπαράγει/μετασχηματίζει τα προβλήματά της. Και το αν οι Ελληνες περιμένουν χ ώρες στις ουρές, οι Αγγλοι γίνονται ν τόνοι σταφίδα κάθε Παρασκευή βράδυ, οι Αμερικανοί χάνουν ψ παιδιά στα σχολεία κάθε χρόνο, κλπ, αποτελούν τοπικές διαμορφώσεις της ανωμαλίας που επικρατεί παντου. Κανεις λοιπόν δεν θα διορθώσει ποτέ τον κόσμο μέσω της πολιτικής, απλά θα μας αλλάξει τα προβλήματα.

Φιλικά και ειλικρινά

Και τότε γίνεσαι ένα «κέντρο» μεταμόρφωσης του «κόσμου», με ακτίνα την σχέση σου με τους γύρω.

8 06 2007
(Α)θανάσης

Πότε? Όταν αλλαξεις τον εαυτό σου….

10 06 2007
Σπύρος Ντόβας

Σε έχω «χάσει» λίγο.

Αλλαγή προς ποια κατέυθυνση? Και όταν λες να αλλάξω το interface μου με τον κόσμο πως το εννοείς. Ο κόσμος είναι αυτός που είναι. Αν υπάρχει διαφθορά και με ενοχλεί, προτείνεις να αλλάξω το interface μου για να μην με ενοχλεί? Ελπίζω να κατάλαβα λάθος.

Την πολιτική δεν την βλέπω ως ενα μηχανισμό επιβολής. Είναι μια διαδικασία που ρυθμίζει τους κανόνες συνύπαρξής μας. Οι κανόνες ως έχουν σήμερα δεν με ικανοποιούν και κάνω μια προσπάθεια μαζί με άλλους να πείσουμε ακόμη περισσότερους ώστε να τους αλλάξουμε. Μακριά από μένα οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής (και εμού προς άλλους και άλλων προς εμένα). A government is best when governs not at all…

10 06 2007
(Α)θανάσης

Με εχεις χάσει, γιατί δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν γίνεται να αλλάξει (επί λέξη «ο κόσμος είναι αυτός που είναι»). Αν μάλιστα κατάλαβα καλά, πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται καν να αλλάξει, απλά να βελτιωθούν κάποιοι όροι του που δεν σε ικανοποιούν.
Ουσιαστικά το πρόβλημα που εντοπίζεις γύρω σου είναι «ποσοτικό» (δηλ. έχει να κάνει με τις παραμέτρους, τις αναλογίες και τους κανόνες της υ φ ι σ τ ά μ ε ν η ς κοινωνίας) και όχι «ποιοτικό» (δεν σε ενοχλεί η μορφή της κοινωνίας καθεαυτή). Τελικά, δεν θελεις να αλλάξεις τίποτα γύρω σου, απλά να «βελτιώσεις» τα «κακώς κείμενα». Προφανώς επ’ωφελεία σου, έτσι δεν είναι? Άντε και των ομοιδεατών σου, του «κύκλου» σου, της «τάξης» σου – όπως θες πές το. Που ακριβώς διαφέρει η ΦΙΣ από τα άλλα κόμματα λοιπόν? Κάποιοι καλοί κύριοι μας συστήνονται ως «επαΐοντες» και μας υπόσχονται …… . Το έχω ξαναδει το εργο.

Σε όλη την ιστορία, η μάχη δινόταν με τους όρους που σου περιέγραψα εγώ. Αυτούς της Αλλαγής (και όχι βέβαια της «Αλλαγής» του Αντρέα). Αυτό όμως που ανέκαθεν βλέπει ο κόσμος είναι το θέατρο των κυβερνήσεων και των κυβερνώντων, που ελάχιστη επίδραση έχει στην πορεία του κόσμου, πέρα από τον υπνωτιστικό για την ανθρωπότητα ρόλο του.

Το ξέρω ότι σε πάω πολύ μακρυά και πολύ βαθειά, αλλά – όπως συμφώνησες – δεν πειράζει. Η διαφορά της νοοτροπίας μας (που εκφράζεται από τα λεγόμενά μας) είναι αγεφύρωτη, και τόσο παλιά που δεν μπορείς να φανταστείς, οπότε και η λίγη «διήθηση» που έχουν οι έννοιες του ενός στον κόσμο του άλλου κέρδος είναι. Ο τόπος είναι μάλλον ακατάλληλος για την «ευδοκίμηση» αυτής της κουβέντας εξ’άλλου…

10 06 2007
Σπύρος Ντόβας

ουφ, βαίνουμε αποκλείνοντες, δυστυχώς

Φυσικά και ο κόσμος ΤΩΡΑ είναι αυτός που είναι ανεξάρτητα από το interface μου μαζί του. Φυσικά και επιθυμώ την αλλαγή. Φυσικά και την επιθυμώ επ’ωφελεία μου, που τυχαίνει να είναι και επ’ωφελεία και πάρα πολλών άλλων που κατά την άποψή μου σήμερα τυγχάνουν αδικημένοι. Στην ΦιΣ διαφέρουμε από τους άλλους σε ότι αφορά αυτό που προτείνουμε και το οποίο ελαχιστοποιεί την έκταση της επιβολής της θέλησης του ενός στον άλλο. Δεν υποσχόμαστε σε κανέναν τίποτα, πέραν της συνέπειας στις διακηρυγμένες αρχές μας.
Ξαναλέω, είμαστε το κόμμα που έχει ως ατζέντα του την μέγιστη δυνατή αποδυνάμωση των κυβερνήσεων και των κυβερνώντων, υπέρ της ελευθερίας του ατόμου. Αν επιλέξεις να ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές, δεν βλέπω ποιο κόμμα θα σου ταίριαζε περισσότερο, δεδομένης της διάχυτης αποστροφής που εκπέμπουν τα κείμενά σου για τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ των ανθρώπων… (που σχεδόν αποκλειστικά εκδηλώνονται με διαμεσολαβητή το κράτος…)

10 06 2007
(Α)θανάσης

Αποκλίναμε αρκετά… Φτάνει τόσο. Εγώ βέβαια σου δείχνω το φεγγάρι, και εσύ βλέπεις το δάχτυλο… (από την μεριά σου φυσικά η εικόνα είναι αντίστοιχη, εγώ μάλλον θα βλεπω το δάχτυλο…) Όσο για τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ των ανθρώπων, αυτές και βέβαια ΔΕΝ εκδηλώνονται με διαμεσολαβητή το «κράτος», αλλά με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ διαμεσολαβητή το ρημάδι το χρήμα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: