Τι είναι τελικά η πολιτική?

8 07 2007

Τελείται αυτές τις μέρες το 7ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με την συμμετοχή 4.500 περίπου συνέδρων.

ND_Conf

4.500!

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι? Τι δουλειά κάνουν? Γιατί ασχολούνται με την πολιτική? Τι προσδοκά ο καθένας από αυτούς από τις εργασίες αυτού του συνεδρίου? Τι είναι αυτό που αν συμβεί θα κάνει τον όποιο σύνεδρο να πάει σπίτι του την Κυριακή το βράδυ με ένα αίσθημα ικανοποίησης ότι πέτυχε τον σκοπό του?

Πόσοι από αυτούς μπορούν να χαρακτηριστούν ανιδιοτελείς ιδεολόγοι? Αναρωτιέμαι, υπάρχει έστω και ένας τέτοιος ανάμεσά τους?

4.500 επίδοξοι επιβήτορες της δημόσιας περιουσίας, των φόρων μας, και της εξουσίας που έχουμε παραχωρήσει στο κράτος…

815116_b.jpg

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

8 Σχόλια

8 07 2007
GordonGR

Ἔ, ἐντάξει τώρα, ὑπερβάλλεις. Δὲν θὰ ὑπάρχουν καὶ ἄνθρωποι ποὺ ἐλπίζουν ὄτι μποροῦν νὰ προωθήσουν στὸ κόμμα τους κάποιες θέσεις; Δὲν λέω ὅτι ἐπειδὴ τὸ ἐλπίζουν μπορεῖ καὶ νὰ γίνει (ἂν ἦταν ἔτσι, ἡ πολιτικὴ δὲν θὰ ἄλλαζε μὲ τὸν ἑκάστοτε ἀρχηγό), ἀλλὰ αὐτὸ δὲν σημαίνει ὅτι δὲν μποροῦν νὰ τὸ ἐλπίζουν.

8 07 2007
πρεζα tv

4500 πολιτες προσκυνουν στα φαναρα τα σοβρακα και τις φανελες της Νεας Δημοπρασιας…
Μπραβο στα προοδευτικα κομματοσκυλα.

8 07 2007
philos

«4.500 επίδοξοι επιβήτορες της δημόσιας περιουσίας, των φόρων μας, και της εξουσίας που έχουμε παραχωρήσει στο κράτος…»

Πόσο χαίρομαι που πρόλαβα και απεχώρησα 11 χρόνια πριν, λίγο πριν λάβει χώρα ένα ακόμη τέτοιο συνέδριο – κοροϊδία, με ανθρώπους φίλε Gordon κατα 99% όχι απλά διψασμένους αλλά έτοιμους για όλα και κυρίως για νομή της εξουσίας.

Ξέρεις με τι ασχολούνται ένα μηνα τώρα και με κορύφωση αυτό το τριήμερο συνέδριο, οι 4500 σύνεδροί του? Με λίστες.
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
Μόνο με λίστες με τα ονόματα της κάθε γραμμής για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ποιος θα επιβάλλε τη γραμμη του και ποιος θα αποδείξει ότι έχει την μεγαλύτερη επιρροή μες το κόμμα.
Περάστε μια βόλτα να δείτε τα χάλια τους, για να μην ξεγελιέστε ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να υπηρετήσουν την πολιτική.
Το επαγγελμά τους είναι.
Η συντριπτική πλειοψηφία τους βγάζει ήδη τρελλά λεφτά από την πολιτική και όσοι δεν το έχουν καταφέρει ακόμη, αυτός είναι ο σκοπός τους. Να μπουνε σε 23 επιτροπές του Δημοσίου, να πάρουν καλή απόσπαση, να αναλάβουν καμια διευθυνσούλα, κάποιου από τους εκατοντάδες δημόσιους και ημιδημόσιους οργανισμούς, να γίνουν σύμβουλοι υπουργων ή απλά να πετύχουν ένα καλό γάμο με ένα ανερχόμενο «αστέρι».

11 07 2007
fileleytheros

Ο Σπύρος θέτει σωστά το θέμα, αν και πολύ αιχμηρά, όπως συνηθίζει. Ο philos όμως έχει σχεδόν απόλυτο δίκιο. Πέρασα από εκεί (όπως και από το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ, και των 2 νεολαιών) και το επιβεβαιώνω απόλυτα. Δυστυχώς βλέπω και καλούς φίλους που έχουν πλέον ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο της «προσωπικής προκοπής» όπως λένε, παρότι πολλά χρόνια πριν μαζί ονειρευόμασταν και παλεύαμε για ένα άλλο μέλλον της χώρας. ϊσως πρέπει να γράψω ένα αρθράκι στο blog μου για το τί βλέπω τον τελευταίο καιρό στα εσωτερικά των κομμάτων… Θα το κάνω, μόλις προλάβω…

11 07 2007
Σπύρος Ντόβας

@fileleytheros:
(κρατώντας τα κασκόλ ψηλά και κουνώντας τα πέρα δώθε):

Γραααάψ’τοοοοο, γράαααψ’τοοοοο

Τα μάτια μας είναι στραμμένα στο blog σου

11 07 2007
labros sdrolias

Σε εκπλήσσει, Σπύρο, ο αριθμός των ατόμων. Θα ισχυριζόμουν μετά μεγάλης βεβαιότητας ότι αυτός θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσιος. Τι κόμμα εξουσίας θα ήταν εξάλλου, αν δεν μπορούσε να παρασύρει κι άλλους επιβήτορες…
Μήπως όμως θα έπρεπε, θα όφειλε κάποιος να μας ενημερώσει, τον απλό πολίτη εννόώ, μέσω του οικονομικού ελέγχου στα κόμματα, σύμφωνα και με το σχετικό νόμο, για το πόσο κόστισε το πανηγυράκι αυτό; Πόσα πλήρωσε ο απλός φορολογούμενος πολίτης για την αυτοϊκανοποίηση κάποιων να αυτο-προσδιορίζονται ως μεταρρυθμιστές; Πόσα € κάνει ένα τηλεοπτικό show όπου η παραγωγή πολιτικής πέρασε και δεν ακούμπησε;
Είμαι τόσο βέβαιος ότι δεν θα το μάθουμε ποτέ.

12 07 2007
Σπύρος Ντόβας

Προβλέπει ο νόμος τέτοια διαφάνεια? Και ποιος έχει την αρμοδιότητα να προβεί σε έλεγχο και δημοσιοποίηση των σχετικών δαπανών? Αν είναι να του στείλουμε ένα fax ζητώντας ενημέρωση.

Πάντως κάπου διάβασα εκτιμήσεις για 500.000 ευρώ…

13 07 2007
labros sdrolias

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ, ΚΤΛ) ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ 300 ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: