Φιλελεύθερη απόβαση στο Λιτόχωρο!

28 07 2007

Η οποία απόβαση δεν αναμένεται να είναι επεισοδιακή όπως οι αντίστοιχες ΝΑΤΟϊκές το 1999 και το 2000, μιας και θα είναι μονοπρόσωπη, αποτελούμενη μόνον από την αφεντιά μου.

Από αύριο Κυριακή και μέχρι τις 20/8 θα τελώ παραθερίζων στο Λιτόχωρο Πιερίας (με μια μικρή διακοπή στο μέσον). Σκοπεύω, πέραν των θαλάσσιων μπάνιων και πιθανώς κάποιων εξορμήσεων στον Όλυμπο, να δραστηριοποιηθώ και πολιτικά στην Πιερία στο διάστημα αυτό.

Με οδηγό αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του Υπουργείου Τύπου για τα ΜΜΕ της περιφέρειας, προγραμματίζω να επισκευθώ τους αρχισυντάκτες των τοπικών εφημερίδων της Πιερίας και τους υπεύθυνους των ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου να τους ενημερώσω για την ύπαρξη της ΦΣ και να δημιουργήσω μια επαφή (κοινώς: κονέ 🙂 ) προκειμένου τα δελτία τύπου που αποστέλλουμε να τυγχάνουν μιας καλύτερης προσοχής και αντιμετώπισης.

Γνωρίζω ότι τα τοπικά μέσα, δίνουν έμφαση στα τοπικά θέματα και δύσκολα θα φιλοξενούσαν ένα δελτίο τύπου μας για κάποιο θέμα εθνικής κλίμακας. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι «χαμουτζής» ων, ίσως αντιμετωπισθώ με κάποια δυσπιστία. Από την άλλη, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα σας ενημερώνω για τα αποτελέσματα.

Επίσης προτίθεμαι να συναντήσω μερικούς ντόπιους ενδιαφερόμενους προκειμένου να τους ενημερώσω για το εγχείρημά μας και να τους ενθαρρύνω για περισσότερο ενεργή συμμετοχή. Θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να επισκεφθούμε τα τοπικά μέσα μαζί, ώστε να υπερβούμε το εμπόδιο της μη εντοπιότητος μου… Είδωμεν.

Ακόμα θα έχω την χαρά να συναντήσω φίλους που απέκτησα μέσα από αυτό εδώ το blog, και η γνωριμία μου μαζί τους αποτελεί για μένα τεράστιο κέρδος. Άλλωστε, τι είναι η Λάρισα και η Θεσ/νίκη από το Λιτόχωρο? Μια ώρα υπόθεση. (Λιγότερο απ’ότι να ανέβεις το ποτάμι από το Φάληρο στην Κηφισιά ένα οποιοδήποτε πρωινό). Αν κάποιος από σας βρεθεί στην περιοχή το διάστημα αυτό και έχει λίγο χρόνο για ένα καφέ ας στείλει ένα e-mail στο γνωστό vote.for.libs@gmail.com. Αναγκαστικά για το διάστημα αυτό θα περιοριστώ σε μια ταπεινή PSTN σύνδεση, αλλά και από το κινητό μου έχω πρόσβαση στο e-mail μου και μπορώ να διαβάζω και blogs (=addiction), οπότε γράψτε μου και θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

Τέλος, ένα μικρό teaser: Όπως φαίνεται στο διάστημα αυτό θα έχουμε την ευκαιρία εγώ και ένας σύμμαχος να συνεργαστούμε απομακρυσμένα για ένα project που αν τελεσφορήσει πιστεύω ότι θα ταράξει τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά της χώρας μας. Περισσότερα σε λίγες βδομάδες.

Ελπίζω να περάσετε καλά ότι και αν κάνετε και θα ήμαστε σε επαφή (λίγο πιο χαλαρά).

Advertisements

Ενέργειες

Information

7 Σχόλια

29 07 2007
costasx

Καλή επιτυχία στην απόβαση και στις προσπάθειες!

29 07 2007
GordonGR

Καλὰ μπάνια βασικά, καὶ ἂν βρεθεῖς κατὰ ἐδῶ στεῖλε ἓνα email καμιὰ μέρα πρίν.

29 07 2007
Πόντος και Αριστερά

Ε! τότε, ραντεβού στη Νέα Τραπεζούντα κατά τις 9-10 Αυγούστου…

Πληροφορίες… στην Καλύβα !!!!!!!!!!!!!

Μ-π

29 07 2007
Πάνος

Μ-π,

το πανηγύρι γίνεται 11 και 12 Αυγούστου – και είναι πράγματι ωραίο, αν είσαι πόντιος ή …καλαματιανός γαμπρός στην περιοχή!

(για τους φιλελεύθερους, δεν είμαι σίγουρος…) 🙂

Κάθε ΠΣΚ (θα) βρίσκομαι στα πέριξ.

29 07 2007
Σπύρος Ντόβας

Δηλώνω τεράστιος φαν των ποντιακών πανηγυριών, των ποντιακών χορών και των Ποντίων εν γένει (και δεν το κάνω μόνον γιατί που και που διαβάζει η σύζυγος που είναι κατά το ήμισυ τεμέτερον).

Είμαι ειδικά φαν του «τικ» το οποίο είναι υπερθέαμα όταν χορεύεται από περισσότερους από 15 ποντίους (που το κατέχουν όμως και δεν το υποβιβάζουν σε καλαματιανό ή μπάλο).

Γενικά με συγκινούν οι χοροί που χορεύονται από ανθρώπους πιασμένους σφιχτά και που υποδηλώνουν αλλά και ενισχύουν την ενότητα της κοινότητας (παράδοξο για φιλελεύθερο θα μου πείτε, το ξέρω, αλλά ψέματα να πω? – να σημειωθεί ως ελαφρυντικό μου ότι η συλλογικότητα αυτή εκδηλώνεται σε εθελοντική βάση)

Την Νέα Τραπεζούντα δεν την γνώριζα, παρότι είμαι σχεδόν γαμπρός στην Γανόχωρα (ή, ακριβέστερα, γαμπρός σχεδόν στην Γανόχωρα – έχουμε μεγάλο σόι εκεί, Θρακιώτες όπως ίσως γνωρίζεις Πάνο). Για να την βρώ έψαξα στο Google και βρήκα ένα παλιότερο άρθρο σου, αυτό :

http://tamystikatoukolpou.blogspot.com/2006/03/blog-post_08.html

το οποίο βρήκα πολύ συγκινητικό… Γι’αυτό μ’αρέσουν οι πόντιοι, είναι ευθείς και δουλευταράδες, ωραίοι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι… (Έχεις εικόνα για το πως υποδέχθηκαν τους «νέους» μετανάστες την δεκαετία του ’90?)

Λοιπόν, Πάνο και Μ-π, αν δεν στραβώσει κάτι, θα είμαστε εκεί για το πανηγύρι!

Αλλά και το προσεχές ΣΚ Πάνο, αν βολέψει, βρισκόμαστε για καφέ ή τσίπουρο σε χωριό της επιλογής σου.

@Gordon: ΟΚ!

@costasx: Η απόβαση εστέφθη με επιτυχία! Το προγεφύρωμα έγινε, να δούμε τώρα πως θα πάνε οι κυρίως επιχειρήσεις

4 08 2007
Πάνος

«σχεδόν γαμπρός»… όπως λέμε «ολίγον έγγυος»;

Σε κάποια πράγματα ισχύει ο νόμος «όλον ή ουδέν», ακόμα και για τους φιλελεύθερους! 🙂

*

Η «υποδοχή» των νέων προσφύγων, από όσο μπορώ να ξέρω, ήταν μάλλον …κρύα, από τους παλιούς. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα…

*

Αυτό το ΣΚ ήταν καταστροφή (λουμπάγκο), ευελπιστώ για το επόμενο… 🙂

5 08 2007
Σπύρος Ντόβας

Περαστικά Πάνο (ελπίζω να μην πρόκειται για πραγματικό λουμπάγκο αλλά για έναν έξυπνο τρόπο να αποφύγεις τα τραβολογήματα για να μπεις στον χωρό στο πανηγύρι το άλλο Σάββατο 🙂 )

Το «σχεδόν» δεν αφορούσε το «γαμπρός» αλλά το «γαμπρός στην Γανόχωρα». Σε ότι αφορά το «γαμπρός» σκέτο, είμαι πλήρως και μάλλον αμετάκλητα.

Ο νόμος «όλον ή ουδέν» θα έλεγα ότι ισχύει, όχι ακόμα, αλλά ειδικά για τους φιλελεύθερους :-).

Οψόμεθα ες Νέαν Τραπεζούνταν λοιπόν, αν όλα πάνε καλά το προσεχές ΣΚ. Περαστικά και πάλι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: