Γ. Αλογοσκούφης: «We will not allow you to gain control of OTE!»

9 12 2007

MIG: «who’s ‘WE’?»sure_bet.jpg

Γ. Αλογοσκούφης: «Smith, and Wesson, and me».

Θα έχετε διαβάσει σχετικά. Με έκτακτη τροπολογία του ο κ. Αλογοσκούφης απαγόρευσε την απόκτηση από ιδιώτες ποσοστού άνω του 20% σε εταιρείες «εθνικής στρατηγικής σημασίας». Δεν κατονομάζει ποιες είναι αυτές οι εταιρείες, αλλά πανθομολογουμένως πρόκειται για φωτογραφική διάταξη προκειμένου να εμποδιστεί η MIG να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ.

Αυτό που πιθανότατα δεν έχετε διαβάσει είναι ότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία ήδη προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας την συγκεκριμένη διάταξη ως μια κατάφωρη παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων περί ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων. Η επιστολή η οποία απεστάλη στον αρμόδιο επίτροπο, υπεύθυνο για θέματα ανταγωνισμού μπορεί να βρεθεί εδώ.

Στο παρόν post δεν επιθυμώ να συζητήσω κατά πόσον πράγματι παραβιάζεται η εν λόγω Συνθήκη. Ούτε την ορθότητα του πολιτικού μας αιτήματος για την άμεση ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ, το άνοιγμα των αγορών τις οποίες μονοπωλούν στους Έλληνες και ξένους επενδυτές και την εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού στα πλαίσια μιας ελεύθερης οικονομίας. Ούτε, τέλος, την τουλάχιστον παράδοξη (για μένα που δεν είμαι νομικός) πρόβλεψη εντός της τροπολογίας ότι αυτή ισχύει από την στιγμή της κατάθεσής της και όχι -έστω- από την στιγμή της ψήφισής της (για να μην μιλήσω για την έκδοση του ΦΕΚ).

Θα ήθελα να δούμε το θέμα από μια διαφορετική σκοπιά, αυτή των (μικρο-) μετόχων του ΟΤΕ. Τι έχουμε λοιπόν? Έχουμε έναν μεγαλομέτοχο -το Ελληνικό Δημόσιο- που ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ πουλά πακέτα μετοχών του σε αλλεπάλληλες μετοχοποιήσεις και αποκομίζει τεράστια κεφάλαια από την αγορά, σε ένα πλαίσιο όπου ο μόνος περιορισμός που υπάρχει αφορά μόνον τον ίδιον (δια νόμου απαγορεύει στον εαυτό του να μειώσει το ποσοστό του κάτω από το 33% – κανένα πρόβλημα με αυτό).

ote_shares.gif

Μετά, το 2006, ο ίδιος μέτοχος – προφανώς ευρισκόμενος σε χρεία χρημάτων – αίρει τον περιορισμό αυτό και πουλάει και άλλο. Κανένα πρόβλημα και εδώ. Έρχεται όμως σήμερα, έχοντας ήδη πουλήσει τις μετοχές και έχοντας ήδη πάρει τα χρήματα, να επιβάλει έναν νέο κανόνα που πια δεν αφορά τον ίδιο αλλά όλους τους άλλους. Λέει λοιπόν σε μένα τον μικρομέτοχο (αλλά και σε κάθε άλλον μέτοχο) ότι παρότι υπάρχει κάποιος άλλος που επιθυμεί να αγοράσει από μένα σε τιμή που θεωρώ δίκαιη -αν όχι συμφέρουσα- ότι δεν μπορούμε να προβούμε σε αυτή την εκούσια μεταξύ μας συναλλαγή –ουσιαστικά μου απαγορεύει να του πουλήσω– γιατί αυτό θα έθιγε τα συμφέροντά του όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται.

Με τον τρόπο αυτό, μπαίνει ουσιαστικά με την βία συνιδιοκτήτης εκ νέου σε κάτι που μου έχει ήδη πουλήσει, βάζει εντελώς άμεσα χέρι στις αποταμιεύσεις μου και μειώνει τα ιδιοκτησιακά μου δικαιώματα μιας και δεν έχω πια πλήρη κυριαρχία σε κάτι που πριν όριζα πλήρως.

Είναι λογικό που την ημέρα της εξαγγελίας η μετοχή του ΟΤΕ έκανε σχεδόν -5%, και πιστεύω έπεται συνέχεια μιας και η απαξίωση που προκαλεί η συγκεκριμένη τροπολογία στις μετοχές των ΔΕΚΟ είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι η απαξίωση συνολικά της εικόνας της χώρας ως ενός τόπου όπου μπορεί κάποιος να φέρει τα χρήματά του και να κάνει μπίζνες σε ένα δίκαιο (fair) επιχειρηματικό περιβάλλον.

Θα πρέπει να είσαι κορόιδο για να κάτσεις να παίξεις χαρτιά με κάποιον που ξέρεις ότι έχει σημαδέψει την τράπουλα, είναι ο μόνος στο τραπέζι που οπλοφορεί και μάλιστα -ξεδιάντροπα- έχει ακουμπισμένο το γεμισμένο ρεβόλβερ του πάνω στο τραπέζι – για να μην ξεχνιώμαστε οι υπόλοιποι…

*Το γράφημα το βρήκα στην Ναυτεμπορική

** Ναι, ξέρω, το πιστολάκι στην φώτο δεν είναι S&W. Όποιος έχει ανάλογη φώτο με S&W ας μου την στείλει

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

24 Σχόλια

10 12 2007
buzz

Dirty Giorgos (Ντόβας)

Η έκτακτη τροπολογία για τον ΟΤΕ από τη σκοπιά του μικρομετόχου.

10 12 2007
Canis

Θέλω πάντως να πιστεύω πως ο κάθε μικρομέτοχος του ΟΤΕ έχει επίγνωση, τόσο κατά την αγορά όσο και κατά την πώληση, πως έχει επενδύσει το κεφάλαιο του σε μία εταιρία-κάτοχο ενός εθνικού δικτύου υποδομών.

Η φύση αυτών των μετοχών παγκοσμίως και οι επιπτώσεις από μία επιθετική εξαγορά τους στην εθνική οικονομία διαφέρει κάπως από την αντίληψη περί αγοραπωλησίας μετοχών Καραμολέγκος.

10 12 2007
S G

εχω κριτικαρει απο καιρο την τακτικη της κυβερνησης να πουλα αλεπαλληλα πακετα μετοχων μιας εταιρειας χωρις να πουλα το μανατζμεντ. Ετσι χανει δυνητικα τον ελεγχο και μαλιστα πολυ φτηνα. το θεμα με ενδιεφερε τοσο που τελικα εγραψα ενα πεηπερ με εναν φιλο σχετικα

αλλα δεν θα εριχνα το βαρος της κριτικης στην εξαπατηση των μικρομετόχων, αυτοι ξερουν οτι ο ΟΤΕ ειναι υπο κρατικο ελεγχο. το οτι το κρατος μπορει να εμποδισει μια εξαγορα του ΟΤΕ ηταν κατι γνωστο και δεν πρεπει να προκαλεσε εκπληξη σε κανεναν.

Η προσφυγη της ΦιΣ μου φαινεται εντελως εκτος θεματος, οι χρυσες μετοχες (που ας πουμε το κρατος ελεγχει την δυνατοτητα εξαγορας μιας εταιρειας) δεν απαγορευονται ακομα και η ελευθερη διακινηση κεφαλαιων δεν σημαινει κατακαθολου οτι μπορεις με αυτα να αγορασεις ο,τι γουσταρεις!

10 12 2007
fileleytheros

@SG: η τροπολογία Αλογοσκούφη δεν έχει καμία σχέση με τη «χρυσή μετοχή». Δεν διασφαλίζει τον έλεγχο του κράτους, αυτό είναι ήδη νομοθετημένο. Αυτό που κάνει είναι να απαγορεύει σε οποιονδήποτε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 20% της εταιρείας, αν δεν το εγκρίνει η «σοφή» διυπουργική επιτροπή. Επομένως ο Σπύρος έχει απόλυτα δίκιο στην ανάλυσή του, αφού αν κάποιος θέλει να αγοράσει τις μετοχές μου και εγώ δέχομαι να του τις πουλήσω (στο πλαίσιο των κανόνων του χρηματιστηρίου), τότε δεν μπορώ να το κάνω αν αυτός έχει ήδη το 20% παρά μία μετοχή.
Επιπλέον, έχουμε μια εταιρεία, τη MIG, που αποφάσισε να επενδύσει σε μετοχές του ΟΤΕ. Συγκεντρώνει τις μετοχές που θέλει, γινόμενος ο 2ος μεγαλύτερος μέτοχος, και προσπαθεί να μπει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ, όπως ο νόμος (που έφτιαξε η κυβέρνηση) της δίνει το δικαίωμα. Επειδή ο έτερος κύριος μέτοχος (πάλι η κυβέρνηση) δεν «γουστάρει» και φοβάται να μην χάσει την πρωτοκαθεδρία σε μετοχές (όχι στη διοίκηση, αυτή είναι κατοχυρωμένη ήδη νομοθετικά), κάνει χρήση της νομοθετικής του δυνατότητας να αποκλείσει τον «άλλο» από αύξηση του ποσοστού του.
Εγώ στη θέση τουσ θα νομοθετούσα, για λόγους εθνικούς συμφέροντος φυσικά, «οι μετοχές του ΟΤΕ που ξεπερνούν το 5% του μετοχικού κεφαλαίου και ανήκουν σε επενδυτικά κεφάλαια που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, παιρνούν στην ιδιοκτησία της με εύλογη, κατά την κυβέρνηση, αποζημίωση». Είναι και πιο ξεκάθαρο και πιο συνεπές με τις αρχές του καραμανλισμού…

10 12 2007
SimonSays

Ο κάθε επενδυτής όταν αποφασίζει να γίνει μέτοχος (δηλαδή ιδιοκτήτης) σε μια εταιρεία (είτε είναι στο χρηματιστήριο είτε όχι) υπολογίζει τις πιθανότητες αυτή η εταιρεία κάποτε να εξαγοραστεί (μαζί και οι μετοχές του) και να αλλάξει δοίκηση. Είναι απόλυτα λογικό να εξετάσει κανείς την υπάρχουσα δοικητική δομή του ΟΤΕ και να θεωρήσει ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα.

Αυτό που θα συμβεί τώρα είναι ότι σιγά σιγά θα φύγουν οι μικροεπενδυτές και οι θεσμικοί που θεωρούν ότι η επένδυση τους είναι υπερτιμημένη στα χέρια του Ελληνικού δημοσίου που δείχνει ξεκάθαρα ότι βλέπει τις αγορές ως τίποτα παραπάνω από μέρος για να ζητά χαρτζηλίκι όποτε ξεμένει από χρήματα.

11 12 2007
ΠΤ

Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο Τσαβες!

Για το σοσιαλισμο του 21ου αιωνα …ρε γαμωτω!

. . . σκεφτειτε να μην ημασταν στη Ε.Ε. . . .

11 12 2007
11 12 2007
S G

«η τροπολογία Αλογοσκούφη δεν έχει καμία σχέση με τη “χρυσή μετοχή”.»

κιομως ειναι παρομοια, περιοριζει τα δικαιωματα των αλλων μετόχων. Τετοιοι κανονες που περιοριζουν τα δικαιωματα ενος μετοχου υπαρχουν πολλοι, υπαρχει πχ ο κανονας που λεει οτι αν αγορασεις πανω απο καποιο ποσοστο εισαι υποχρεωμενος να κανεις προσφορα και σε ολους τους αλλους μετοχους κτλ

Η κυβερνηση δεν εκανε κατι παρανομο, αλλα κατι πολυ τσαπατσουλικο. Αυτο που θα ηθελε να εχει κανει ηταν να πουλαει μετοχες του ΟΤΕ χωρις δικαιωμα ψηφου. Το αμελησε και τωρα τρεχει να μειωσει τα δικαιωματα των υπαρχοντων μετοχών.

αυτο που θα επρεπε να εχει κανει ειναι να διασπασει τον ΟΤΕ και να τον πουλησει κατευθειαν σε στρατηγικους επενδυτες, αντι να πουλαει τον ελεγχο της εταιρειας σε μικρομετοχους που μετα μετα χαρας θα τον πουλουσαν σε καποιον στρατηγικο επενδυτη για υψηλοτερη τιμη.

11 12 2007
S G

και ολα αυτα δεν αναιρουν το γεγονος οτι η προσφυγη της ΦιΣ που μιλαει για ελευθερη διακινηση κεφαλαιων που φαινεται παντελως ασχετη με το θεμα!

12 12 2007
Σπύρος Ντόβας

@Canis: Αυτό που τυπικά ο κάθε μέτοχος πρέπει να γνωρίζει είναι το υφιστάμενο εκείνη την στιγμή κανονιστικό πλαίσιο. Ουσιαστικά οφείλει να συνεκτιμά την σοβαρότητα της κυβέρνησης και των ρυθμιστικών αρχών. Δυστυχώς η πράξη (θυμάμαι ότι πρέπει να περιορίσω τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων, αφού έχω πρώτα πουλήσει το 72% του οργανισμού) αποδεικνύει ότι πολλοί (μεταξύ αυτών και εγώ) υπερτίμησαν την σοβαρότητα τους, η οποία αποδείχθηκε λίγη ως ανύπαρκτη.

13 12 2007
Σπύρος Ντόβας

@SG: Δεν θεωρώ ότι το θέμα που θίγω είναι το κεντρικό, επέλεξα να το θίξω γιατί (τουλάχιστον την στιγμή που το έγραφα) αυτή η οπτική είχε τύχει μικρής προσοχής. Για τα κεντρικά ζητήματα που προκύπτουν από την υπόθεση αυτή, δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί.
Επίσης δεν θεωρώ εαυτόν επαρκή για να κρίνω αν η τροπολογία είναι σε αντίθεση με την Συνθήκη. Πρέπει να πω πάντως πως εμπιστεύομαι αυτούς που αναλύοντας τα δεδομένα κατέληξαν σε αυτή την θέση.
Τέλος, προφανώς δε πιστεύω πως αν έχω τα χρήματα έχω δικαίωμα να αγοράσω ότι μου γουστάρει, θεωρώ όμως ότι έχω το δικαίωμα να αγοράσω ότι εκούσια μου πωλείται. Και το αντίστροφο. Αν αυτό το δικαίωμα περιοριστεί, τότε μου φαίνεται πως όντως έχουμε μια περίπτωση περιορισμού στην κυκλοφορία και την επένδυση των κεφαλαίων.
Για τα θέματα στρατηγικής αποκρατικοποιήσεων, μάλλον συμφωνούμε.

13 12 2007
Σπύρος Ντόβας

@fileleytheros: Ούτε για αστείο μην τους βάζεις τέτοιες ιδέες!

13 12 2007
Σπύρος Ντόβας

@ΠΤ: Αχ βαχ… στα θρησκευτικά θέματα είμαστε Ιράν, στα οικονομικά Βενεζουέλα…. πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει?

14 12 2007
akamas

Μακάρι να γίνουμε Κούβα στα οικονομικα.

15 12 2007
ΠΤ

ναι ναι να γινουμε Κουβα,

Αλλα να ειμαι ΕΓΩ ο Φιντελ ετσι?

15 12 2007
ΠΤ

Κ ο Σπυρος Νο2!

ωωωω, ναι ναι να γινουμε Κουβα!

15 12 2007
Σπύρος Ντόβας

με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Φιντέλ, ΟΚ, ας είσαι εσύ ο Φιντέλ και εγώ ο νο2. 🙂

15 12 2007
FILELEYTHEROS_154

Εν τω μεταξύ ο αγαπητός Ακάμας, ειναι ΣΥΡΙΖΑ απ’οσο γνωρίζω, και οχι ΚΚΕ.
Το μπλογκ του βέβαια ειναι λίγο κουβανέζικής ή μάλλον ‘Καστρικής’ νοοτροπίας, γιατι αν μια συζήτηση δεν του αρέσει την κλείνει στα βιαστικά.

Βενεζουέλα στα οικονομικά, Ιράν στα θρησκευτικά και Κουβα στα πολιτικά;

16 12 2007
S G

«θεωρώ όμως ότι έχω το δικαίωμα να αγοράσω ότι εκούσια μου πωλείται. Και το αντίστροφο. Αν αυτό το δικαίωμα περιοριστεί, τότε μου φαίνεται πως όντως έχουμε μια περίπτωση περιορισμού στην κυκλοφορία και την επένδυση των κεφαλαίων.»

περιεργως κανεις δεν σκεφτηκε να θεσει την ελευθερη κυκλοφορια κεφαλαιων ως δικαιολογια για νομιμοποιηση των ναρκωτικων ας πουμε! ελα, ειναι απλη ασυναρτησια. η ελευθερια διακινησης κεφαλαιων στην ΕΕ εχει ως σκοπο την ελλειψη ασυμμετρων εμποδιων (πχ να μπορει να αγοραζει ελληνας και οχι γερμανος) οχι κατι τοσο συμμετρικο οσο αυτο που προτεινεται (κανεις να μην αγοραζει πανω απο 20%)

16 12 2007
Σπύρος Ντόβας

Κακό παράδειγμα τα ναρκωτικά, η πώλησή τους δεν επιτρέπεται προς κανέναν. Εδώ η πώληση επιτρέπεται σε όλους όσους πληρούν τα κριτήρια για να έχουν κωδικό στο ΧΑΑ, εκτός αν έχουν 20% των μετοχών ήδη. Δεν βλέπω αναλογία.

Ρε συ SG μην με βάζεις τώρα να σκαλίζω τις οδηγίες και τις τροπολογίες, δεν προκάνω.

Πάντως να θυμάμαι καλά στην εισαγωγική παράγραφο πετάει και ένα πυροτέχνημα για την «ανάγκη ελέγχου της προέλευσης των χρημάτων», το οποίο, ώ του θαύματος, η κυβέρνηση κρίνει ότι είναι θέμα που αξίζει να εξετάσει μόνον αν κάποιος φτάσει στο 20%! Δεν ξέρω πως εννοεί το «προέλευση». Γεωγραφικά? Από ποιες δραστηριότητες προέκυψε το παραδάκι? (δηλαδή, μέχρι το 20%, ναρκέμπροροι, παιδέμποροι, οργανέμποροι, νουκλεοέμποροι ευπρόσδεκτοι?). Η ασάφεια είναι μάλλον ηθελημένη, και όπως δήλωσαν και άνθρωποι της επιτροπής, «ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες».

18 12 2007
S G

«Κακό παράδειγμα τα ναρκωτικά, η πώλησή τους δεν επιτρέπεται προς κανέναν.»

και η κτηση ανω του 20% του ΟΤΕ δεν επιτρεπεται σε κανεναν. Συμμετρικοτατος νομος. Επαναλαμβανω υπαρχει νομος που λεει οτι η κτηση καποιου ποσοστου μετοχων σε πολλες χωρες σε υποχρεωνει να κανεις προταση αγορας σε ολους τους μετοχους. Ειναι αλλος ενας κανονας που πειοριζει την ελευθερια των μετοχων, αλλα πληρως αποδεκτος.

«στην εισαγωγική παράγραφο πετάει και ένα πυροτέχνημα για την “ανάγκη ελέγχου της προέλευσης των χρημάτων”, το οποίο, ώ του θαύματος, η κυβέρνηση κρίνει ότι είναι θέμα που αξίζει να εξετάσει μόνον αν κάποιος φτάσει στο 20%»

μα φυσικα! δεν μας νοιαζει ενα ενας Ρωσος μαφιοζος ειναι μικρομετοχος χωρις επιρροη, αλλα θα ηθελες ο Αμπραμοβιτς πχ να κατεχει θεση στο διοικητικο συμβουλιο του ΟΤΕ? Με το 20% ενας επενδυτης εχει πολυ πλατεια δικαιωματα στην διοικηση του οργανισμου!

μην με κανεις να υπερασπιζομαι μια κινηση που βλεπω σαν too few, too sloppy, too late, αλλα η αληθεια ειναι οτι κατι επρεπε να γινει. Αυτο που γινεται ειναι σεκοντ μπεστ αλλα καλυτερα απτο να ελεγχει η Μαρφιν εναν μονοπωλιακο ΟΤΕ!

19 12 2007
Σπύρος Ντόβας

Η αναλογία του παραδείγματος εξαντλείται στην καθολικότητα της εφαρμογής. Κατά τα άλλα, στην μία περίπτωση απαγορεύεται εντελώς η διακίνηση, στην δεύτερη η αγορά από κάποιον όχι συγκεκριμένο αλλά βάσει ενός δυναμικού μεγέθους.

Το να είσαι υποχρεωμένος να κάνεις πρόταση σε όλους τους μετόχους είναι διαφορετικό από το να απαγορεύεις μια εκούσια συναλλαγή.

Τέλος πάντων, το αν ήταν σκόπιμο ή όχι να αποτραπεί μια επιθετική εξαγορά του (μη μονοπωλιακού κατά την άποψή μου) ΟΤΕ είναι υποκειμενικό. Το να πουλάς, να εισπράτεις και μετά δια νόμου να μειώνεις τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα αυτού που αγόρασε από σένα είναι σκέτο νταβατζιλίκι.

23 12 2007
omadeon

Εγώ καλημερίζω αλλά λόγω καλής, εξαίρετης ημέρας λέω να πάω για καμιά βουτιά στη θάλασσα, να δω κάτι φίλους (μεταξύ των οποίων φίλοι μπλόγκερ από εξωτερικό που ήρθαν εδώ) και να…. διαψεύσω με αυτό τον τρόπο τις… ακαταμάχητες φήμες ότι «ζω ΜΟΝΟ μπροστά σε υπολογιστή».

Πάντως… Κάτι τρέχει στα γύφτικα.
Δεν είναι μόνο το ελληνικό κράτος που φοβήθηκε μη χάσει τα τηλέφωνά του, πολλά άλλα κράτη με φιλελεύθερα κόμματα στην εξουσια, πήραν παρόμοια μέτρα.

Για μένα, κράτος και μεγάλο κεφάλαιο είναι εξίσου αντιπαθητικά, οπότε παίξτε ό,τι τζόγο θέλετε μαζί τους, προτιμω να επενδύω τα λιγοστά μου λεφτά σε ΣΟΒΑΡΑ θέματα και όχι σε καραγκιόζηδες. 🙂
(ντάξει αυτό ήταν δόλωμα για κουβέντα, καθώς φεύγω)

18 03 2015
Και μην ξανακούσω να αποκαλέσετε πάλι κανέναν Νεοδημοκράτη φιλελεύθερο! | ophilos

[…] Δηλαδή απλά προσκαλέσατε τους ξένους επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο σαν αυτό το τελευταίο να ήταν κάποιου είδους καζίνο (μα κιεεεε καζίνοοοο) για να έρθουν να ποντάρουν τα λεφτά τους στην ρουλέτα και τον κουλοχέρη και μέχρι εκεί? Ακόμη και έτσι να ήταν θα έπρεπε να ξέρουν οι κυβερνώντες ότι κανένας δεν παίζει παιχνίδια στα οποία οι κανόνες αλλάζουν τελευταία στιγμή και ανάλογα με τις προθέσεις του κρουπιέρη ή “θα πρέπει να είσαι κορόιδο για να κάτσεις να παίξεις χα…“ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: