Φάνη Πάλλη – Πετραλιά? o_O

16 12 2007

petralia.jpgΗ μόνη λογική εξήγηση που βρίσκω είναι ότι είναι η μόνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που δεν έχει αυθαίρετο, ή ανασφάλιστους υπαλλήλους ή κάποιαν άλλης μορφής παράβαση ή παρανομία να της προσαφθεί…

Το σημαντικότερο είναι ότι για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται απογοητευτικός. Όφειλε να παραιτήσει τον υπουργό του όταν αποκαλύφθηκε ότι έχει ανασφάλιστους υπαλλήλους (μιας και διαχειρίζεται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση) και όχι για πολεοδομικές παραβάσεις (όπως αντίστοιχα όφειλε να παραιτήσει τον Σουφλιά που είναι υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ για τις δικές του πολεοδομικές παραβάσεις).

Πέραν όμως του timing της παραίτησης, πιστεύω ότι θα όφειλε (ή καλύτερα είχε την χρυσή ευκαιρία) σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το μέλλον των -όποιων- μεταρρυθμίσεων να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο, διορίζοντας ταυτόχρονα και έναν ικανό υφυπουργό με αρμοδιότητα το ασφαλιστικό για την trivial λάντζα.

Μια τέτοια κίνηση θα έστελνε παντού το μήνυμα ότι η ανάγκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το #1 ζήτημα για την κυβέρνησή του, και είναι πάνω από τα πρόσωπα. Σε κανένα βήμα της διαδικασίας δεν θα τίθονταν θέμα κάλυψης του όποιου υπουργού από τον ίδιο. Η συνοχή της κυβερνητικής ομάδας στο θέμα θα ήταν εκ προοιμίου εξασφαλισμένη. Όσοι προσκαλούνταν στον διάλογο πολύ πιο δύσκολα θα μπορούσαν να αρνηθούν. Και ο ίδιος είναι βέβαιο ότι θα κέρδιζε την εκτίμηση των πολιτών του.

Βέβαια, το να το κάνει αυτό θα ήταν πολύ μακρυά από την φύση του η οποία όπως έχει αποδειχθεί μετά από 4 χρόνια στην εξουσία αρέσκεται στην επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων και την ελάχιστη έκθεση προκειμένου να μην χρεώνεται προσωπικά το πολιτικό κόστος.

Τουλάχιστον, – και για να κλείσουμε με μια «καλή» κουβέντα- μπορούμε να του πιστώσουμε ότι συμπεριφέρεται με έναν συνεπή προς τον εαυτό του τρόπο.

Advertisements

Ενέργειες

Information

10 Σχόλια

16 12 2007
null

σωστό αυτό που γράφεις αλλά μοναδικό μέλημα των κυβερνήσεων φαίνεται να είναι η επανεκλογή τους. Εκλέγονται και το μόνο τους άγχος είναι πώς θα επανεκλεγούν. Έτσι κυβερνάνε οι δημοσκοπήσεις και οι επικοινωνιακές στρατηγικές.

16 12 2007
philos

Δεν ντρεπεσαι βρε Σπύρο που τους δίνεις και συμβουλές ηθικής?!?
😉
Ακούς εκεί να παραιτηθεί ο Σουφλιάς. Ο Σουφλιάς διαχειρίστηκε άριστα τις δικές του πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Ειναι παράδειγμα προς μιμηση για τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης. Δεν βγήκε να πεί ότι φιλοξενεί Ινδούς. Ειπε κατευθείαν – χωρίς κουκούλα – φταίει ο τάδε. Τέλος!
😀

16 12 2007
inspirat0r

@ philos: xaxa.. file h teleytaia protasi sou ta spaei: «Ειπε κατευθείαν – χωρίς κουκούλα – φταίει ο τάδε. Τέλος!
:D»…. po re eskasa sta gelia… congrats!

17 12 2007
vasilis tsiknakos

Σπύρο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Θεωρώ ότι αν ο πρωθυπουργός ήθελα να δώσει το μήνυμα ότι είναι απόλυτα προσηλωμένος προς μία ουσιαστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος στην χώρα μας θα αναλάμβανε ο ίδιος το υπουργείο. Η τοποθέτησης της κυρίας Πετραλιά μου δίνει την αίσθηση ότι τελικά η κυβέρνηση θα βολευτεί με μερικές επί μέρους τροποποιήσεις και η ουσία του ζητήματος θα μετατεθεί για το μέλλον (όπως κάθε ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της!!!).

18 12 2007
Lambros Sdr

Αμφιβάλλει κανείς πως πρόθεση της κυβέρνησης ήταν μερικά ψιλομερεμέτια στο ασφαλιστικό; Σιγά μην κάνουμε ποτέ καμία σοβαρή δουλειά ως χώρα και χρειαστεί να πληρώσουμε και υπέρογκα ποσά στο ΙΚΑ.

19 12 2007
GordonGR

Νομίζω ὅτι ἦταν φανερὸ ἀπὸ τὴν ἀρχὴ πὼς στὸ ἀσφαλιστικὸ θὰ γίνουν μόνο μερικὰ μερεμέτια, ἀπὸ τὸν ἄνευ λόγου καὶ οὐσίας «διάλογο» στὴν προηγούμενη βουλή, ὅπου δὲν ἀποφασίστηκε ἀπολύτως τίποτε, καὶ ἀπὸ τὴν σιωπὴ ἐπὶ τοῦ θέματος στὴν προεκλογικὴ περίοδο. Πάντως, ἡ τοποθέτηση τῆς Πάλλη-Πετραλιᾶ στὸ ὑπουργεῖο ἀπασχόλησης νομίζω ὅτι ξενίζει καὶ τὸν πιὸ καλόπιστο… Νομίζω ὅτι ἦταν ἡ πιὸ ἀφανὴς ὑπουργὸς τῆς προηγούμενης τετραετίας, καὶ ὡς ἐκ τούτου, πλήρως ἀκατάλληλη γιὰ τὴ θέση.

Παρεμπιπτόντως, ἐπιτρέψτε μου μιὰ ἀνερυθρίαστη διαφήμιση, μιὰ ποὺ μιλᾶμε γιὰ τὸ ὑπουργεῖο ἀπασχόλησης (ἀντιγράφω ἀπὸ τὸ μπλόγκ μου, ποὺ ἀντιγράφει ἀπὸ τὴν ἱστοσελίδα τῆς Σύμπραξης):

Ἡ Σύμπραξη Κατὰ τῆς Ὁμοφυλοφοβίας σᾶς καλεῖ νὰ παρευρεθεῖτε στὴν ἡμερίδα ποὺ διοργανώνει, σὲ συνεργασία μὲ τὸ Δίκτυο Ἀντιγόνη, μὲ τίτλο «Καταπολέμηση τῶν διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμοῦ. Θεσμικὲς καὶ πρακτικὲς διαστάσεις τοῦ ζητήματος». Ἡ ἡμερίδα θὰ πραγματοποιηθεῖ τὴν Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007 στὶς 19:00, στὴν ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλᾶ 51, Θεσσαλονίκη. Τὸ ἔργο συγχρηματοδοτεῖται ἀπὸ τὸ Ὑπουργεῖο Ἀπασχόλησης καὶ Κοινωνικῆς Προστασίας καὶ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἐπιτροπή.

19 12 2007
Σπύρος Ντόβας

@vassilis, lambros: Είχα μια (μικρή) ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνονταν. Έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα τίποτα δεν γίνεται by the book. Τώρα είμαι βέβαιος ότι μέχρι το Πάσχα θα το έχουμε ξεχάσει το θέμα
@GordonGR: Αν με την έλλειψη διακρίσεων εννοείς και των θετικών διακρίσεων, τότε πρέπει να μην το διαχειριστώ διακριτικά και να το σβήσω ως off-topic 🙂

19 12 2007
Σπύρος Ντόβας

@philos: και το τραγικό είναι ότι αυτό κρίθηκε ως επαρκής εξήγηση!
@null: οπότε ο μόνος τρόπος να μανιπιουλάρουμε το σύστημα είναι να παρεισφρίσουμε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και να προσπαθήσουμε (πειράζοντας τα data ή στέλνοντας τους ερευνητές προς γνωστούς μας) να ανεβάσουμε τα ποσοστά των σωστών απαντήσεων. Χμμμ…

20 12 2007
GordonGR

Σπύρο, κάνε δουλειά σου. Ἢ κάνε μιὰ νέα δημοσίευση καὶ διαφήμισε τὴν ἐκδήλωσή μας 😉

18 03 2015
Έξαλλος… και εγώ! | ophilos

[…] Σπύρος Ντόβας είπε στο Πολιτεύομαι: “Όφειλε να παραιτήσει τον υπουργό του όταν […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: