Επικοινωνιακό this, επικοινωνιακό that…

28 02 2008

Πρώτα φεύγει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι…

Έτσι και με την κυβέρνηση.

Διάβασα σήμερα στην Ναυτεμπορική, και ανέβασα σφυγμούς:

«Επικοινωνιακή εκστρατεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει την επικοινωνιακή εκστρατεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, προκήρυξε το υπουργείο Οικονομικών.»

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές εκστρατείες. Αντιμετωπίζεται με δικαιότερο φορολογικό σύστημα, αντικειμενικοποίηση των ελέγχων, μείωση της πολυπλοκότητας του φορολογικου συστήματος, και, το κυριότερο, με διαφάνεια στην διάθεση των χρημάτων, λογοδοσία, αποτελεσματικότητα στις κοινωνικές δαπάνες και παροχή υψηλών υπηρεσιών στον πολίτη ως αντάλλαγμα για τους καταβληθέντες φόρους του.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση επιλέγει να σπαταλήσει χρήματα για κούφιες επικοινωνιακές εκστρατείες, αποθαρρύνοντας ακόμα περισσότερο αυτούς που επιμένουν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ να σκέφτομαι ότι ένα μέρος από τον κόπο που κατέβαλα την προηγούμενη χρονιά θα διατεθεί για να κάνει ο κ. Αλογοσκούφης και η Νέα Δημοκρατία δημόσιες σχέσεις με τους εκδότες και τους λοιπούς ΜΜΕ-άρχες.

Δεν προβλέπω να παραμένω μισθωτός (δηλαδή φορολογικό θύμα) για πολύ ακόμα. Κανένας άλλος για το Λίχτενστάιν?

Advertisements

Ενέργειες

Information

One response

29 02 2008
vasilis tsiknakos

Όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν όλους μας, είτε επιχειρήσεις είτε φυσικά πρόσωπα ως κλέφτες μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, όσο υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες φορολογουμένων που αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα από τους άλλους, με χαρακτηριστική την σκανδαλώδη ύπαρξη της εφάπαξ φορολόγησης αθλητών και προπονητών, όσο τα πρόστιμα για άνευ ουσίας παραβάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη, όσοι έχουν την δυνατότητα να φοροδιαφύγουν θα το πράττουν. Και μεταξύ μας (παρότι είμαι από αυτούς που αναγκαστικά λόγω μισθωτής εργασίας πληρώνουν κανονικά) με αυτή την ασυδοσία που επικρατεί από τους κυβερνώντες καλά κάνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: