Το ΚΚΕ κόμμα-επιχειρηματίας, για ένα κόμμα-κράτος σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς

17 07 2008

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του ΚΚΕ θέτει νέα ερωτήματα για τη λειτουργία των πολιτικών θεσμών και της δημοκρατίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ίδιο το ΚΚΕ, το κόμμα αυτό ασκεί εκτός από τις πολιτικές του δραστηριότητες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το άρθρο 45 του καταστατικού του. Τις επιχειρηματικές αυτές δραστηριότητές του το ΚΚΕ αρνείται να τις γνωστοποιήσει και, σύμφωνα με τη κ. Παπαρήγα, μόνο από το… «εργατικό κίνημα» δέχεται να υποστεί έλεγχο για τα κέρδη που αποκομίζει από αυτές και για τον τρόπο διάθεσής τους.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί την επιχειρηματική δραστηριότητα των κομμάτων ασύμβατη με τον πολιτικό τους χαρακτήρα και θέτει ερώτημα για τα κριτήρια που οι βουλευτές του ΚΚΕ νομοθετούν στη Βουλή, ιδίως στις περιπτώσεις που καλούνται να εγκρίνουν ή απορρίψουν νομοθετήματα που επηρεάζουν, θετικά ή αρνητικά, την κερδοφορία των επιχειρήσεων του κόμματός τους.

Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία η επιχειρηματική δραστηριότητα του ΚΚΕ σε συνδυασμό με το ότι διεξάγεται κρυφά, με μόνη γνωστή την Τυποεκδοτική, αποτελεί ίδιου μεγέθους σκάνδαλο με αυτό του χρηματισμού της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την Siemens. Ενός σκανδάλου που αποκαλύπτει ότι τα κόμματα της χώρας αντί να νομοθετούν -και όταν είναι στη κυβέρνηση να κυβερνούν- με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον δρουν προς ίδιον όφελος εξυπηρετώντας «φιλικές» με το κόμμα επιχειρήσεις όπως η Siemens, ή επιχειρήσεις ιδιόκτητες από το κόμμα όπως φαίνεται να ισχύει για την εταιρεία «Γερμανός». Η αντίδραση του ΚΚΕ, με ύβρεις και απειλές, σε όσους θέτουν ερωτήματα για τις οικονομικές του δραστηριότητες δεν μπορούν να συσκοτίσουν την αποκρουστική πραγματικότητα.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν αναγνωρίζει καμιά ασυλία στο ΚΚΕ και δεν διστάζει να το κατατάξει, μαζί με την άκρα δεξιά και εθνικιστικούς κύκλους, στις δυνάμεις του φαιοκόκκινου μετώπου που έχει συμπτυχθεί με στόχο τη κατάργηση τη δημοκρατίας στην Ελλάδα και την αλλαγή του πολιτεύματος σε ολοκληρωτικό όπου Το Κόμμα θα ελέγχει τη διοίκηση, την οικονομία και τη ζωή των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμπαράσταση στο ΚΚΕ των πρώην Κνιτών, που αποτελούν τη σημερινή ηγεσία του Συνασπισμού, αποδεικνύει ότι δεν έχουν απαρνηθεί τις ολοκληρωτικές τους ιδεολογικές τους ρίζες.

Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι προφανές ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας, του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου, προστατεύει ανοικτά αυτούς που στέκονται εμπόδιο στην πρόοδό της και την ευημερία των πολιτών της. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα είναι στο πλευρό όλων αυτών, επιχειρηματιών και εργαζομένων, που θα αποφασίσουν να συστρατευθούν πολιτικά για την αντιστροφή της νοσηρής αυτής κατάστασης.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

28 Σχόλια

18 07 2008
selos

θα θελαμε να μαθαιναμε ακομη πως αμοιβονται οι εργαζομενοι στις επιχειρησεις της Α.Ε εαν τυχον υπαρχουν υπερκεδη πως διανειμονται,
εαν οι πολιτικες προτασεις για μισθους 1400 ευρω γινονται πραξεις,
η εαν εφαρμοζουν το γνωστο »Λογια μητροπολιτη καρδια μπακαλη»

σημ:ειμαι εργαζομενος εποχιακος στο Ρεθυμνο

18 07 2008
null

στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι κυβέρνηση τα τελευταία 666 χρόνια είναι πασόκ και νδ. απλά μια υπενθύμιση.

18 07 2008
jinx

επίσης τα τελευταία 11 χρόνια πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο είναι ο Ολυμπιακός . Απλά μια ακόμα άσχετη υπενθύμιση

18 07 2008
philos

Είπα να κάνω και γω ποστ, αλλά η ανακοινωση της ΦΣ και το σχόλιο του selos κάλυψαν πλήρως και τις δικές μου ερωτήσεις.

18 07 2008
Μικροαστός

Έστω και αν κάποιος κάνει την υπόθεση εργασίας ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα νομοθετούσαν για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που αυτό έχει, είναι γνωστό τις πάση ότι το ΚΚΕ δεν έχει κοινοβουλευτική δύναμη ικανή να «περάσει» νόμους. Εκτός και αν υπονοείται ότι η σημερινή ή προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ΚΚΕ!
Θα ήθελα αν μπορούσατε να αναφέρετε μια μόνο περίπτωση που οι βουλευτές του ΚΚΕ ψηφίσαν προκείμενου να προωθήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Μόνο μια!

Τα περί κρυφής επιχειρηματικής δραστηριότητας, σύνδεσης του ΚΚΕ με την επιχείρηση «Γερμανός» είναι αστεία πράγματα.
Πέρα από εικασίες και αναπαραγωγή φημολογιών που φτάνουν έως και την λασπολογία ουδείς έφερε έστω και μια απόδειξη.
Από τη στιγμή που υιοθετείτε την άποψη αυτή, θα ήθελα να υποδείξετε εάν μπορείτε έστω και ένα στοιχείο που να την στηρίζει.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

18 07 2008
Μικροαστός

Συγνώμη αλλά κάποιο tag δεν έκλεισε σωστά στο προηγούμενο μήνυμα και βγηκε με τη μορφη που βγηκε….

Οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ ελέγχονται από το επίσημο κράτος όπως είπε η ίδια η κ. Παπαρήγα. (κλικ στο πιο πάνω σχόλιο για να διαβάσετε τμήματα της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή»

«Θα απαντήσω. Οταν έχει κάποιος επιχειρήσεις είναι φανερό ότι αυτές ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, από την εφορία κλπ. Ανεξάρτητα τι ταμπέλα έχουν, αυτές ελέγχονται.»

Ευχαριστώ

18 07 2008
Ripcord

Για εμένα είναι σαφές ότι το ΚΚΕ καταφέρει και επιβιώνει πολιτικά χάρη σε μια φιλολαϊκή ρητορική, η οποία φαντάζει ιδανική στα αυτιά ορισμένων συμπολιτών μας. Χαρακτηριστικό του όμως είναι ότι αναφέρεται πάντα σε αποτελέσματα χωρίς ποτέ να αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Προτείνει μέτρα, χωρίς αυτά να υποστηρίζονται από κάποια συγκεκριμένη πολιτική που θα συμβάλλει στην επίτευξή τους.
Έτσι και στην περίπτωση της χρηματοδότησης των κομμάτων, θεωρεί αξιωματικά ότι το ίδιο εκπροσωπεί το «λαϊκό κίνημα» (ότι κι αν σημαίνει πια αυτό), και γυρίζει την πλάτη στην κοινωνία δηλώνοντας ότι θα δώσει λογαριασμό μόνο στους ψηφοφόρους του. Τα όσα αναφέρονται περί επιθέσεων, διώξεων κ.λ.π. είναι τουλάχιστον γραφικά.
Από την άλλη μου δημιουργεί απορία το ότι ενώ είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες ότι οι βασικές πηγές χρηματοδότησης του ΚΚΕ ήταν αρχικά ξένες χώρες και στη συνέχεια και τα επιχειρηματικά κέρδη, ξαφνικά όλοι μένουν έκπληκτοι από την αποκάλυψη. Το μόνο που αποδεικνύεται είναι η ύπαρξη ενός εντελώς αδιαφανούς πολιτικού συστήματος, το οποίο επιβιώνει με τη συμμετοχή (και όχι μόνο την ανοχή) όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

18 07 2008
karpidis

Εγώ θα έλεγα πως το κόμμα των πρώην Πασπιτών να προσέχει καλύτερα τι γράφει για να μην κατηγορηθεί πως συνεχίζει το έργο της λασπολογίας που ξεκίνησε το μητρικό κόμμα.

18 07 2008
Άγνωστος Χ

Μάλιστα. Οι κύριοι που μας έχουν κάνει το κεφάλι καζάνι σχετικά με το δικαίωμα του επιχειρείν, τώρα λένε ότι κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα κόμματος ασύμβατη με τον πολιτικό τους χαρακτήρα.
Καταρχήν, ποιος είπε ότι δεν είναι γνωστή η επιχείρηση που έχει το ΚΚΕ; Την Τυποεκδοτική δε τη γνωρίζετε; Γιατί αυτή είναι η επιχείρηση που έχει το ΚΚΕ, και καμία άλλη. Ιδού: «Οταν έχει κάποιος επιχειρήσεις είναι φανερό ότι αυτές ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, από την εφορία κλπ. Ανεξάρτητα τι ταμπέλα έχουν, αυτές ελέγχονται. Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε. Στο άρθρο 45 του Καταστατικού λέμε ότι το ΚΚΕ δύναται να έχει επιχειρήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή το γράφει το Καταστατικό μπορείς πάντα να έχεις. Ομως, το λέμε ακριβώς διότι ζούμε σε συνθήκες τέτοιες που ένα μικρό κόμμα ή ένα μεγαλύτερο έχει τα ίδια έξοδα στη λειτουργία του με τα κόμματα εξουσίας. Θέλεις να έχεις παντού κομματικά γραφεία, θέλεις να έχεις τηλεόραση, τα πάντα. Θέλεις. Αλλο τι καταφέρνεις να έχεις. Επομένως, μπορούμε να έχουμε επιχειρήσεις. Μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα στις μέρες μας, διότι έχουν μονοπωληθεί τα πάντα. Διότι, αν θέλετε, ακριβώς γίνεται αυτή η συζήτηση επομένως ένας επιχειρηματίας παραδείγματος χάρη δεν πρόκειται να συμπράξει με το ΚΚΕ, διότι ζήτω που καήκαμε. Σκεφτείτε τώρα, είναι δυνατόν να είχαμε εμείς εταιρεία στον τομέα τηλεπικοινωνιών που είναι στρατηγικής σημασίας; Τι είναι, στη λαϊκή είσαι και πουλάς ραδίκια;

Οι προβοκάτορες θα πουν πολλά. Δεν μπορούμε εμείς να απολογούμαστε κάθε μέρα για ψέματα. Οταν γίνεται μεγάλος ντόρος, σήμερα μιλάμε και για τον «Γερμανό», καταχρηστικά αν θέλετε, διότι ένας ξύπνιος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να έχει επιχείρηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και μάλιστα να τον εξαγοράζει η «Ντόιτσε Τέλεκομ» και να βοηθάει το ΚΚΕ. Οι άνθρωποι οι ξύπνιοι της αγοράς ξέρουν ότι δεν μπορείς.

Εχουμε εκδοτική επιχείρηση, για την έκδοση των εντύπων, των εκδόσεων του Κόμματος, τον «Ριζοσπάστη», που ξέρετε ότι στοιχίζει πάρα πολύ. Και, βεβαίως, για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η επιχείρηση πρέπει να έχει και πελάτες. Και αυτή η επιχείρηση είναι διαφανής, διαφανέστατη, ελέγχεται. Και μάλιστα, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι, αν έχεις κάποια επιχείρηση, αυτή θα είναι κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό, ακριβώς επειδή είναι κομματική. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις δεν μπορεί να κρυφτούν. Να το ξεκαθαρίσω. Ποιος επιχειρηματίας μεγάλος θα ‘ρθει να συμπράξει με το ΚΚΕ και γιατί»;
Τα περί διαπλοκής με το Γερμανό είναι συκοφαντίες που έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα απ’ τα λαϊκά προβλήματα, να δείξουν ότι «όλοι το ίδιο είμαστε», και να αποσείσουν όλα αυτά τα κόμματα τις ευθύνες που έχουν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Το να αναπαράγει η Φιλελεύθερη Συμμαχία συκοφαντίες, όχι απλά δεν την κατατάσσει στις δυνάμεις της περιβόητης «κάθαρσης», που δε θα έρθει ποτέ στον καπιταλισμό, αλλά την οδηγεί στη σφαίρα αυτών που μέχρι σήμερα έχουν γίνει μάστορες στη διαπλοκή. Τουλάχιστον ας ψάχνετε τα πράγματα καλύτερα.
Όσο για τις ενασχολήσεις του ΚΚΕ; Εχθές ήμαστε με τους απεργούς της Lady’s Fashion, εκεί που ούτε το ΛΑΟΣ ούτε οι φιλελεύθερη συμμαχία πρόκειται να πατήσουν ποτέ το πόδι τους, γιατί η επιχειρηματικότητα είναι ευαγγέλιο και ουαί κι αλίμονο αν θίξουμε τα ιερά και όσια των επιχειρήσεων…

18 07 2008
Ripcord

@karpidis Θα μπορούσες να απαντήσεις με κάποιο επιχείρημα και όχι με συνθήματα. Αμφισβητείς την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΚΚΕ, ή το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν;

19 07 2008
Antonis Politakis

karpidi
Η ΦΙΣ είναι κόμμα πρώην ΠΑΣΠΙΤΩΝ όσο και το ΠΑΣΟΚ κόμμα πρώην ΚΝΙΤΩΝ.

Αγνωστος Χ.
Μα εμείς δεν λέμε να σταματήσει το ΚΚΕ την επιχειρηματική του δραστηριότητα αλλά αυτή η δραστηριότητα να τεθεί κάτω απο το μικροσκόπιο, διότι ως κόμμα το ΚΚΕ έχει την δυνατότητα να ασκεί πολιτική πίεση για να παίρνει δουλειές του δημοσίου, το θέμα μας δεν είναι αν το ΚΚΕ ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά αν το κάνει με τα λεφτά του μέσου έλλην φορολογούμενου.η τυποεκδοτική π.χ. έχει πάρει δουλειές του δημοσίου και αν ναι ήταν καθαρή η προσφορά της ή έπεσε πολιτική πίεση.

Τα περι διαπλοκής με Γερμανό μπορεί να είναι συκοφαντίες όχι όμως και το οτι το ΚΚΕ έχει άγνωστη επιχειρηματική δραστηριότητα την οποία αρνείται να αποκαλύψει. Και το ερώτημα είναι γιατί? έχει κάτι να κρύψει? πολύ πιθανόν, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για αδιαφάνεια την στιγμή που το ίδιο αρνείται να αποδείξει τις πηγές του. Για εμάς στην ΦΙΣ ήταν αναμενόμενο το ΚΚΕ είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος.

Το να αναπαράγει η Φιλελεύθερη Συμμαχία συκοφαντίες, όχι απλά δεν την κατατάσσει στις δυνάμεις της περιβόητης “κάθαρσης”, που δε θα έρθει ποτέ στον καπιταλισμό, αλλά την οδηγεί στη σφαίρα αυτών που μέχρι σήμερα έχουν γίνει μάστορες στη διαπλοκή. Τουλάχιστον ας ψάχνετε τα πράγματα καλύτερα.

Μα και φυσικά ανήκουμε στις δυνάμει κάθαρσης και βασικότερος πολιτικός μας αντίπαλος είναι οι ιδέες του συντηρητισμού και της οπισθοδρόμησης, το λεγόμενο και φαιοκόκκινο μέτωπο(ΚΚΕ,ΛΑΟΣ,ΣΥΡΙΖΑ) και λιγότερο τα κόμματα του δικομματισμού τα οποία έχουν να αποδείξουν και καλά και κακά στοιχεία. Διότι στα δημοκρατικά πολιτεύματα την μεγαλύτερη σημασία έχει η πολιτική νομιμοποίηση και το ΚΚΕ για χρόνια καλλιεργεί έναν ιδιότυπο φασισμό, στείρο συντηρητισμό και αμοραλισμό που έχει δηλητηριάσει την πολιτική σκέψη χιλιάδων συμπολιτών μας οι οποίοι ευτυχώς τους κόβει στο σημείο να μην σαν ψηφίζουν απευθείας . Με ιδεολογική σημαία το ΚΚΕ βγήκε το ΠΑΣΟΚ και με τις πλάτες σας γιγαντώθηκε . Επισης το ΚΚΕ ποτέ δεν αγωνίστηκε για την ρύθμιση του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά πάντα αγωνίστηκε για την αποσάθρωση του και την καταστροφή του. ΣΚόπός του είναι η επανάσταση και η εγκαθίδρυση δικτατορίας του κόμματος με εσάς αφεντικά(εσάς εννοώ τα κομματόσκυλα του ΚΚΕ ), ρε ούστ..

19 07 2008
Μικροαστός

Κύριε Πολιτάκη γράφετε :

…διότι ως κόμμα το ΚΚΕ έχει την δυνατότητα να ασκεί πολιτική πίεση για να παίρνει δουλειές του δημοσίου, το θέμα μας δεν είναι αν το ΚΚΕ ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά αν το κάνει με τα λεφτά του μέσου έλλην φορολογούμενου.η τυποεκδοτική π.χ. έχει πάρει δουλειές του δημοσίου και αν ναι ήταν καθαρή η προσφορά της ή έπεσε πολιτική πίεση….

Ξαναθέτω τα ερωτήματα που έκανα σε προηγούμενο σχόλιο μου:

Έστω και αν κάποιος κάνει την υπόθεση εργασίας ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα νομοθετούσαν για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που αυτό έχει, είναι γνωστό τις πάση ότι το ΚΚΕ δεν έχει κοινοβουλευτική δύναμη ικανή να “περάσει” νόμους. Εκτός και αν υπονοείται ότι η σημερινή ή προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ΚΚΕ!
Θα ήθελα αν μπορούσατε να αναφέρετε μια μόνο περίπτωση που οι βουλευτές του ΚΚΕ ψηφίσαν προκείμενου να προωθήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Μόνο μια!

και συμπληρώνω :
τι είδους πολιτική πίεση θα μπορούσε να ασκήσει το ΚΚΕ για ίδιο όφελος, όταν είναι γνωστή η θέση και πρακτική του να μη συνεργάζεται με κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα -ιδιαίτερα ΠΑΣΟΚ,ΝΔ- σε οποιοδήποτε ζήτημα;

Με ποια ανταλλάγματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα εξυπηρετούσαν το ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι δεν πρόκειται να τα πάρουν -και δεν τα χρειάζονται άλλωστε- δεδομένης της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας τους;

Πραγματικά θα περίμενα περισσότερα από έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την φιλελεύθερη σχολή σκέψης.
Η αντιπαράθεση στο επίπεδο των ιδεών και της πρακτικής είναι θεμιτή και απαραίτητη, η άνευ αρχών επίθεση και κριτική δεν βοηθά ούτε αυτόν που την κάνει.

Αυτά σας τα γράφει κάποιος που η σκέψη του μπολιάστηκε τόσο από τη φιλελεύθερη αστική σχολή όσο και από την Μαρξιστική-Κομμουνιστική σχολή και ιδιαίτερα από την πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

20 07 2008
Antonis Politakis

Mikroastos

Καταρχήν γελιέσαι αν νομίζεις οτι πολιτική γίνεται μόνο στις ολομέλειες που μετράει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πολιτική γίνεται και στις μικρότερες επιτροπές που δεν μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς τι παίζεται αλλά και σε όλη την τεράστια γραφειοκρατία που το ΚΚΕ μπορεί να έχει στελέχη. Επίσης το ΚΚΕ έχει 500,000 ψηφοφόρους οι οποίοι είναι απίστευτα δραστήριοι και μπορούν να δημιουργήσουν πιέσεις αναγκάζοντας τα άλλα κόμματα να τους κάνουν ορισμένα χατίρια για να μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, αυτό που λέω μπορεί να είναι υπόθεση αλλά μέχρι αποδείξεως του εναντίου παραμένω καχύποπτος.

Κατα δεύτερον εγώ δεν λέω οτι το ΚΚΕ είναι ένοχο αλλά κατακρίνω την πολιτική του να αρνείται τον έλεγχο καταδεικνύοντας οτι το ΚΚΕ είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος και της κουλτούρας αδιαφάνειας, προφανώς όχι στο μέγεθος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ αλλά μόνο λόγο διαφοράς κλίμακας , παραμένει όμως ένα κόμμα με κρυφούς πόρους.

Και μην μου πετάς την καραμέλα να προσκομίσω στοιχεία διότι κάτι τέτοιο απαιτεί οργανωμένη μελέτη απο εμπειρογνώμονες που έχουν και τα μέσα και τους πόρους. και εγώ απαιτώ ως έλληνας πολίτης ακριβώς αυτό να ελεγχθεί το ΚΚΕ όπως και τα άλλα κόμματα, αν είναι καθαρό με ‘γεία του με χαρά του. Διότι και για την Siemens και τα δύο μεγάλα κόμματα όλοι ξέραμε τις φήμες αλλά κανείς δεν είχε στοιχεία μέχρι που αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο έκανε οργανωμένη έρευνα στον τρόπο προμηθειών της Siemens.

20 07 2008
Μικροαστός

Κύριε Πολιτάκη διακρίνω έναν εκνευρισμό που δεν δικαιολογείται.

Θα συμφωνήσω οτι οι πολιτικές αποφάσεις δεν παίρνονται μόνο μέσα στις αίθουσες του κοινοβούλιου. Αλλά θα μου επιτρέψετε να πω οτι οι επιτροπές και η ανώτερη γραφειοκρατία ορίζονται απο τηνεκάστοτε κυβερνηση, έτσι ώστε να φέρνουν σε πέρας τις αποφάσεις που αυτή παίρνει

Επίσης το ΚΚΕ έχει 500,000 ψηφοφόρους οι οποίοι είναι απίστευτα δραστήριοι και μπορούν να δημιουργήσουν πιέσεις αναγκάζοντας τα άλλα κόμματα να τους κάνουν ορισμένα χατίρια για να μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, αυτό που λέω μπορεί να είναι υπόθεση αλλά μέχρι αποδείξεως του εναντίου παραμένω καχύποπτος.

Σε λάθος χώρο θεωρώ οτι αναζητάτε ρουσφετο-πιεσεις. Το ρουσφέτι και τα «χατίρια», αυτος ο καρκίνος της πολιτικής μας ζωής, ειναι ταυτισμένα με τα δυο κόμματα που νέμονται την εξουσία. Το ΚΚΕ, τα μέλη του, οι φιλοι και ψηφοφόροι ουδέποτε ζήτησαν την οποιοδήποτε διευκόλυνση.
Αυτό που ζητούν μέσα απο τον αγώνα και την δραστηριότητα τους, ειναι αυτό που ανήκει στο λαό μας : ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Για ποιο έλεγχο μιλάτε; Οι επιχειρήσεις του ελέγχονται κανονικά απο την εφορία και το ΣΔΟΕ.
Τωρα αν θέλετε να μάθετε αν ο «Μικροαστός» δινει το 100 ευρώ του στην ετήσια οικονομική εξόρμηση που κάνει το ΚΚΕ, όχι δεν θέλω να μαθευτεί και καλά κάνει το ΚΚΕ και αρνείται να παραδώσει τα στοιχεία αυτά.

Όσον αφορά την «καραμέλα» των στοιχείων θα σας υπενθυμίσω τα μόνο σιγουρα στοιχεία : απο τα 100 εκ. ευρώ που δόθηκαν μόνο απο τη Siemens, για να λαδώσει το πολιτικό σύστημα το ΚΚΕ δεν πήρε ούτε cents.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

21 07 2008
Ασμοδαίος

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομματικών δραστηριοτήτων εκλεγμένων στο Κοινοβούλιο κομμάτων δεν είναι ζήτημα οικονομικής ελευθερίας, αλλά ζήτημα σχετιζόμενο με την άσκηση εξουσίας. Όσο το ΚΚΕ (όπως και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα) αρνείται επίμονα να δημοσιοποιεί τα σχετικά στοιχεία, ενώ παραδέχεται ότι ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες, ελέγχεται από τους πολίτες ως ύποπτο. Simple as that. Τα υπόλοιπα περί λασπολογίας κλπ είναι λόγια του αέρα.

21 07 2008
philos

Μικροαστέ, λες ότι το ΚΚΕ δεν πήρε ούτε cents από τα 100 εκ. ευρώ της Siemens. To KKE έχει δηλώσει επίσημα το ίδιο?
Ρωτάω επειδή δεν έχω διαβάσει ή ακούσει μια ακριβώς τέτοια δήλωση.

21 07 2008
Μικροαστός

Για καποιο λόγο δεν εμφανίζεται το σχολοιο που εκανα λιγο ποιο πριν

21 07 2008
Μικροαστός

ΟΚ νάτο πείραξα το mail μου και το πήρε 😉

Ασμοδαίος
Όλοι κρινόμαστε και το ΚΚΕ πολύ περισσότερο και αυστηρότερα πολλές φορές.
Θα επαναλάβω αυτό που η Κα Παπαρηγα είπε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ΚΚΕ :

— Εσείς έχετε επιχειρήσεις δικές σας που να ελέγχονται από το Κόμμα;

«Θα απαντήσω. Οταν έχει κάποιος επιχειρήσεις είναι φανερό ότι αυτές ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, από την εφορία κλπ. Ανεξάρτητα τι ταμπέλα έχουν, αυτές ελέγχονται. Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε. Στο άρθρο 45 του Καταστατικού λέμε ότι το ΚΚΕ δύναται να έχει επιχειρήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή το γράφει το Καταστατικό μπορείς πάντα να έχεις. Ομως, το λέμε ακριβώς διότι ζούμε σε συνθήκες τέτοιες που ένα μικρό κόμμα ή ένα μεγαλύτερο έχει τα ίδια έξοδα στη λειτουργία του με τα κόμματα εξουσίας. Θέλεις να έχεις παντού κομματικά γραφεία, θέλεις να έχεις τηλεόραση, τα πάντα. Θέλεις. Αλλο τι καταφέρνεις να έχεις. Επομένως, μπορούμε να έχουμε επιχειρήσεις. Μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα στις μέρες μας, διότι έχουν μονοπωληθεί τα πάντα. Διότι, αν θέλετε, ακριβώς γίνεται αυτή η συζήτηση επομένως ένας επιχειρηματίας παραδείγματος χάρη δεν πρόκειται να συμπράξει με το ΚΚΕ, διότι ζήτω που καήκαμε. Σκεφτείτε τώρα, είναι δυνατόν να είχαμε εμείς εταιρεία στον τομέα τηλεπικοινωνιών που είναι στρατηγικής σημασίας; Τι είναι, στη λαϊκή είσαι και πουλάς ραδίκια;

Οι προβοκάτορες θα πουν πολλά. Δεν μπορούμε εμείς να απολογούμαστε κάθε μέρα για ψέματα. Οταν γίνεται μεγάλος ντόρος, σήμερα μιλάμε και για τον «Γερμανό», καταχρηστικά αν θέλετε, διότι ένας ξύπνιος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να έχει επιχείρηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και μάλιστα να τον εξαγοράζει η «Ντόιτσε Τέλεκομ» και να βοηθάει το ΚΚΕ. Οι άνθρωποι οι ξύπνιοι της αγοράς ξέρουν ότι δεν μπορείς.

Εχουμε εκδοτική επιχείρηση, για την έκδοση των εντύπων, των εκδόσεων του Κόμματος, τον «Ριζοσπάστη», που ξέρετε ότι στοιχίζει πάρα πολύ. Και, βεβαίως, για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η επιχείρηση πρέπει να έχει και πελάτες. Και αυτή η επιχείρηση είναι διαφανής, διαφανέστατη, ελέγχεται. Και μάλιστα, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι, αν έχεις κάποια επιχείρηση, αυτή θα είναι κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό, ακριβώς επειδή είναι κομματική. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις δεν μπορεί να κρυφτούν. Να το ξεκαθαρίσω. Ποιος επιχειρηματίας μεγάλος θα ‘ρθει να συμπράξει με το ΚΚΕ και γιατί»;

Μπορείτε να διαβάσετε τμήματα της συνέντευξης εδώ :
http://tinyurl.com/5kc2hz

Για την άποψη του ΚΚΕ να μην ανακατεύονται στα υπόλοιπα οικονομικά του μπορείτε να διαβάσετε στο blog του a8liou

philos
Ομολογώ οτι με πιάνετε αδιάβαστο, αυτό που έχω υπόψη μου είναι την δήλωση της Κας Παπαρήγα :

«Αν καλά έχω καταλάβει, η «Ζήμενς» έδωσε 100.000.000 ευρώ και συζητάμε τώρα πότε για 500.000 ευρώ, πότε για 100.000 ευρώ, πότε για μια γραφομηχανή και πότε για ένα ταξίδι. Χωρίς να σημαίνει ότι μας είναι αδιάφορο, εάν υπάρχουν πολιτικοί και βουλευτές οι οποίοι – εν πάση περιπτώσει – δεν πληρώνουν τίποτα προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα γραφεία, αλλά τι έγιναν τα 100.000.000 ευρώ, που ήρθαν στην Ελλάδα για να ενισχυθούν κόμματα εξουσίας για να τα βγάλουν πέρα στις εκλογές και να έχουν χρήματα για τη δραστηριότητά τους; Αυτό είναι το κυριότερο».

Επειδή νοιώθω οτι έχω καταχραστεί την ευγενή φιλοξενία του κ. Πολιτάκη και δεν νομίζω οτι έχω να προσφέρω κάτι περισσότερο στην κουβέντα, αυτό θα είναι το τελευταίο σχόλιο μου.

Ευχαριστώ

21 07 2008
Σπύρος Ντόβας

@Μικροαστός:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το blog είναι δικό μου και ουδεμία κατάχρηση φιλοξενίας διαπίστωσα. Καλώς ήρθατε.

Έχοντας παρακολουθήσει την κουβέντα και τα αποσπάσματα που παρατέθηκαν, έχω να παρατηρήσω ότι η κ. Παπαρήγα δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που να ελέγχονται από το ΚΚΕ – επιχειρηματολόγησε μάλιστα για την ανάγκη να υπάρχουν λόγω έλλειψης άλλων πόρων.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα το ΚΚΕ να έχει επιχειρήσεις – όσο περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτει ο τόπος τόσο το καλύτερο. Το ζήτημα της διαφάνειας όμως είναι σημαντικότατο – και θα περίμενα πρώτοι οι φίλοι του κόμματος να απαιτήσουν την διαφάνεια αυτή. Εννοώ, αν ήμουν αφισοκολητής του Κόμματος και μόνη η υπόνοια ότι υπάρχουν επιχειρήσεις και έσοδα άγνωστα τα οποία διαχειρίζονται με τρόπο αδιαφανή θα με τρέλαινε.

Λέει η κυρία Παπαρήγα: «Θα ήθελα αν μπορούσατε να αναφέρετε μια μόνο περίπτωση που οι βουλευτές του ΚΚΕ ψηφίσαν προκείμενου να προωθήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Μόνο μια!». Έχει δίκιο. Η μία περίπτωση για την οποία υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η πολιτική στάση του ΚΚΕ επηρεάστηκε από τα δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα είναι η περίπτωση που ΔΕΝ ψήφισε και προτίμησε να απουσιάσει από την Βουλή (στην επερώτηση για τον Γερμανό).

Μην μιλώντας για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες το ΚΚΕ μας αναγκάζει να κάνουμε reverse engineering στην συνολική του κοινοβουλευτική στάση, και να αρχίσουμε να σπεκουλάρουμε για ποιον λόγο κάθε φορά ψήφιζε ή αποχωρούσε. Δεν είναι καλό για το ίδιο το ΚΚΕ. Έχει καλή ευκαιρία να ανοίξει τα χαρτιά του τώρα και να «βουλώσει» όλα τα στόματα, επανακτώντας το «ηθικό πλεονέκτημα». Πραγματικά απορώ γιατί δεν το κάνει. Έχετε κάποια εξήγηση?

21 07 2008
Μικροαστός

Κύριε Ντοβα καταρχήν να σας ζητήσω συγνώμη αλλά στην ροή του γραφόμενων παρασύρθηκα και θεώρησα τον κ. Πολιτάκη συγγραφέα αυτού του ιστολογίου.

Οι παρατηρήσεις που κάνετε είναι σωστές.
Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζετε, δεν θα μπορούσατε άλλωστε, είναι ότι το ΚΚΕ εχει εσωτερικές δομές ελέγχου των οικονομικών του.

Οι επιχειρήσει που το ΚΚΕ έχει στην ιδιοκτησία του είναι γνωστές στα μέλη του.
Η ΚΕ του Κόμματος κάνει τον οικονομικό απολογισμό σε ετήσια βάση ενημερώνοντας τις Κομματικές Οργανώσεις με ακρίβεια ευρώ για το τι χρήματα και από που εισέρευσαν στο Κόμμα και σε τι ξοδεύτηκαν.
Στο συνέδριο του Κόμματος η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (είναι πολιτικό όργανο) παρουσιάζει την έκθεση της από τον έλεγχο που έκανε στα ταμεία του Κομμάτος και κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να «ψαχουλεύει» και να ελέγξει βιβλία, αποδείξεις κλπ.

Αντίστοιχη διαδικασία υπάρχει σε όλα τα επίπεδα των οργανώσεων του Κόμματος.

Γνωρίζω οτι αυτά ίσως να μην σας λένε κάτι, αλλά σκεφτείτε ότι είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο τα μέλη του Κόμματος -ας μου επιτραπεί η έκφραση- δεν «κώλωσαν» με την επίθεση που δέχτηκε για τα οικονομικά του.

Όσον αφορά για την επίμαχη συνεδρίαση δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους απουσίαζαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ. Σε πρόσφατο σχόλιο του ο Ριζοσπάστης αναφέρει οτι απουσίαζαν τόσο σε εκείνη αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες επιτροπές της ημέρας εκείνης, επειδή υπήρχαν άλλες κομματικές δουλείες (http://tinyurl.com/6lblkr).

Από περιέργεια έψαξα τον Ριζοσπάστη εκείνων των ημερών (18-21/07/2006) και είδα οτι ανακοινώνονταν μαζικά τα ψηφοδέλτια των δημοτικών – νομαρχιακών εκλογών.
Εν πάση περίπτωση αυτό δεν λέει κάτι, αλλά μπορεί να δικαιολογήσει το φόρτο δουλειάς, αν κάποιος πάρει υπόψη ότι αρκετοί βουλευτές είναι και μέλη κομματικών οργάνων.

Προσωπικά πάντα, θεωρώ την εξήγηση που δίνει το Κόμμα ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπόψη οτι τουλάχιστον δυο φορές Βουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην εξαγορά του «Γερμανου» απο την cosmote. (http://tinyurl.com/6a7sup)

Όσον αφορά το τελευταίο σας ερώτημα.
Καταρχήν να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου και θεωρηθεί οτι το ΚΚΕ έχει κάποια τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα.
Δεύτερον όλες οι επιχειρήσεις του ελέγχονται κανονικά από το κράτος και πληρώνονται οι ανάλογοι φόροι κλπ.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι γίνεται για προστασία του Κόμματος αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των επιχειρήσεων.
Δείτε την σπέκουλα που γίνεται π.χ με την τυποεκδοτική που είναι η πιο γνωστή επιχείρηση του ΚΚΕ. (http://tinyurl.com/6xk6cu)
Αυτό που την «σώζει» είναι το μέγεθος και η θέση που κατέχει στην αγορά και το ότι δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες των εντύπων να δημιουργήσουν εκδοτικές εγκαταστάσεις.
Όπως και να έχει δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συντηρηθεί μια επιχείρηση εάν συνδέσει το όνομα της με το ΚΚΕ.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία σας.

ΥΓ Για κάποιο λόγο εάν βάλω και το τελικό -s στο email μου δεν εμφανίζεται το σχόλιο.

21 07 2008
Μικροαστός

Και βέβαια να πω καλώς σας Βρήκα 🙂

22 07 2008
fileleytheros

@μικροαστός: Και εγώ συμφωνώ με τον Σπύρο (το έχω γράψει και στο blog μου) ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να έχει το ΚΚΕ και οποιοδήποτε άλλο κόμμα επιχείρηση. Αρκεί να υπηρετείται πλήρως η διαφάνεια. Αρκεί να λογοδοτεί ΔΗΜΟΣΙΑ το κόμμα για τις πηγές των χρημάτων του. Αρκεί να υπάρχει πλήρης πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια έγγραφα. Δεν τα έχουμε αυτά μέχρι τώρα, οπότε υπάρχει ζήτημα…
και για να καταλάβετε τις μικρόχαρες ή ρουσφέτια, που δεν πιστεύετε ότι απολαμβάνει το ΚΚΕ, θέλετε να συζητήσουμε το θέμα των αφισοκολλήσεων; Των πανώ; Των αεροπανώ;
Και μια παρατήρηση: αν το ΚΚΕ δεν ανακοινώνει τις πηγές χρηματοδότησης, γιατί η Τυποεκδοτική δεν ανακοινώνει τις τιμές που έχει δώσει στην εκτύπωση κομματικών και βουλευτικών φυλλαδίων σε προηγούμενες εκλογές; Δε λέω να ανακοινώσει την τιμολογιακή της πολιτική, αλλά όσοι κυκλοφορούμε στην πιάτσα ξέρουμε ότι όχι μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και άλλες «κομματικά» διαπλεκόμενες, όπως η ΠΑΛΛΗΣ, κατεβάζουν πολύ τις τιμές, όλως τυχαίως σε περίοδο εκλογών και όλως τυχαίως σε «κοντινούς» ανθρώπους… Για να μη συζητήσω τί γινόταν όταν τα διαθέσιμα πιεστήρια για έκδοση εφημερίδων ήταν μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού…

22 07 2008
fileleytheros

@karpidis: ευτυχώς που σε αυτό το κόμμα έχουμε πρώην από όλους τους χώρους. Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι τα κόμματα που έχουν μόνο νυν και αεί και εις τον αιώνα των αιώνων…

23 07 2008
Μικροαστός

@fileleytheros :
Γράφετε :

….δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να έχει το ΚΚΕ και οποιοδήποτε άλλο κόμμα επιχείρηση. Αρκεί να υπηρετείται πλήρως η διαφάνεια. Αρκεί να λογοδοτεί ΔΗΜΟΣΙΑ το κόμμα για τις πηγές των χρημάτων του. Αρκεί να υπάρχει πλήρης πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια έγγραφα. Δεν τα έχουμε αυτά μέχρι τώρα, οπότε υπάρχει ζήτημα…

Από τη στιγμή που το ΚΚΕ δεν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, το πως διαχειρίζεται τα χρήματα του είναι εσωτερικό ζήτημα και το ζήτημα της διαφάνειας λύνεται από τα μέλη και τα στελέχη του με τον τρόπο που περιέγραψα σε προηγούμενο σχόλιο μου.

Σε ποια δημόσια έγγραφα αναφέρεστε και ποια σχέση έχει το ΚΚΕ με αυτά;

Λέτε να λογοδοτεί δημόσια το Κόμμα για τις πηγές των χρημάτων του. Φαντάστηκα οτι κάτι τέτοιο έχει ήδη εφαρμόσει η «Φιλελευθερη Συμμαχία» ανακοινώνοντας αυτούς που την χρηματοδότησαν. Έψαξα ανεπιτυχώς στο διαδικτυακό της τόπο για να το βρω, μπορει να το έχει κάνει μπορεί και όχι.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω μομφή στην ΦΣ, θεωρώ σωστή σαν πρακτική να μην ανακοινώνονται τα ονόματα αυτών (εφόσον δεν το επιθυμούν) που στηρίζουν οικονομικά ένα Κόμμα ή κίνηση.

Όσον αφορά την τυποεκδοτική δυστυχώς δεν έχω υπόψη μου αυτό που αναφέρετε. Παρόλα αυτά μην ξεχνάτε οτι είναι επιχείρηση και δουλεύει με οδηγό της την κερδοφορία της και την επικράτηση της στην αγορά.
Όπως καταλαβαίνετε άλλες συμφωνίες μπορεί να κλείσει με τον ένα πελάτη της και άλλες με κάποιο άλλο συνυπολογίζοντας βραχυπρόθεσμα, μεσο- και μακροπρόθεσμα κέρδη.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας 🙂

25 07 2008
Σπύρος Ντόβας

@Μικροαστός: Επαγγελματικός φόρτος καθυστέρησε την απάντησή μου.

Λέτε: «Οι επιχειρήσει που το ΚΚΕ έχει στην ιδιοκτησία του είναι γνωστές στα μέλη του.»

Αν αυτό πράγματι ισχύει – δεν μπορώ να το αντικρούσω – τότε για μένα σημαίνει ότι το ΚΚΕ έχει μόνο την Τυποεκδοτική. Μυστικό που το ξέρουν 2 δεν είναι μυστικό, πόσο μάλλον να το γνωρίζουν μερικές δεκάδες χιλιάδες. Είναι απολύτως απίθανο (για την δική μου λογική) να γνωρίζει τόσο κόσμος τόσο σημαντικές πληροφορίες (το κάθε ευρώ!) και να μην έχει διαρρεύσει ποτέ τίποτα. Εκτός και αν το πρώτο statement δεν είναι ακριβές, δηλαδή δεν ξέρουν όλοι τα πάντα.

Σχετικά με τον λόγο απουσίας από την συζήτηση για τον Γερμανό, προσωπικά τουλάχιστον δεν με πείθει. Μάλιστα διάβασα ότι υπήρξε διάσταση ανάμεσα στον ισχυρισμό αυτόν και τα πρακτικά της Βουλής.

Μυστήρια πράγματα.

31 07 2008
karpidis

@Σπύρος Ντόβας: Βασικά στο διαδίκτυο ξέρεις πως αξίζουμε ότι είναι οι πηγές μας. Τα πρακτικά της βουλής που διαφωνούν με τον ισχυρισμό της βουλής είναι βγαλμένα από κάποια blog που συνηθίζουν να βγάζουν «ειδήσεις» ενώ αντίθετα τα πραγματικά πρακτικά τα είχε πάει ο Μπογιόπουλος στο alter. Άρα να τα επικαλείσαι πέφτεις στα μάτια μου και όσων είμαστε χρόνια στο διαδίκτυο. Ελπίζω να επανορθώσεις.

31 07 2008
Σπύρος Ντόβας

Ωπ! missed that completely. Έχεις δίκιο, η παραπάνω αναφορά αποτελεί επιπολαιότητα – σε κάποιο blog το διάβασα σε μαλλιοτράβηγμα στα σχόλια – και το αναπαρήγαγα χωρίς να το διασταυρώσω. Το αποσύρω.

Παραταύτα δεν συμφωνώ ούτε στο ότι αξίζουμε ότι είναι οι πηγές μας (παρότι είναι σημαντικό δείκτης για τον καθένα) ούτε ότι έχει καμμια σημασία το πόσα χρόνια είναι κάποιος στο διαδίκτυο. Οι μεγαλύτεροι μαλάκες που έχω συναντήσει στο δίκτυο είναι βετεράνοι.

ΥΓ: Πωπω ήττα που έφαγε ο Πλεύρης! Δεν αντέχω να βλέπω τηλεόραση, αλλά για κάτι τέτοια ίσως να αξίζει. Από την άλλη, ευτυχώς υπάρχει το youtube.

26 09 2008
karpidis

Για τους βετεράνους έχεις δίκιο συνάντησα έναν σε επαγγελματικό χώρο. Αλλά το εννοώ από άποψη αξία της πληροφορίας. Και γω δεν βλέπω. Όσοι βλέπουν τα ανεβάζουν 🙂 άρα είμαστε καλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: