Παραπάνω χρήματα για ποια παιδεία;

7 04 2009

Wall2Στα πλαίσια των εργασιών του φόρουμ «Μιλάμε για Παιδεία», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του για διάθεση, από τον πρώτο προϋπολογισμό της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ποσοστού 5% για την παιδεία, που αντιστοιχεί σε καθαρή αύξηση των σχετικών πόρων κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει ότι τα επιπλέον κονδύλια για τη παιδεία που γενναιόδωρα υπόσχεται ο κ. Παπανδρέου, ακόμα και αν βρεθούν, όχι μόνο δεν θα την αναβαθμίσουν αλλά, αντίθετα, θα ενισχύσουν τη διαφθορά και την ανομία στο εσωτερικό της.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αντιπροτείνει την απευθείας διάθεση των κονδυλίων για τη παιδεία στους γονείς και φοιτητές υπό τη μορφή κουπονιών εκπαίδευσης με τα οποία θα πληρώνουν τις υπηρεσίες του εκπαιδευτικού ιδρύματος που οι ίδιοι θα επιλέγουν ελεύθερα. Έτσι, όσα ιδρύματα δεν θα επιλέγονται δεν θα χρηματοδοτούνται. Μόνο αυτή η αλλαγή θα επιβάλλει την, μέσω του συναγωνισμού των ιδρυμάτων, αναβάθμιση της ποιότητας της παιδείας και θα δικαιολογεί οποιαδήποτε παραπέρα επιβάρυνση των φορολογουμένων.

.

Δικό μου ΥΓ: Και δεν είναι μόνο το θέμα της κοκοδιαχείρισης. Είναι και το θέμα του περιεχομένου. Ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται να διαθέσει 1 δις παραπάνω ώστε οι γραφειοκράτες του (Πασοκικού τότε) Υπουργείου Παιδείας αποτελεσματικότερα να επιβάλλουν τα θέλω τους (που λέγαμε και παλαιότερα) στα παιδιά. Υπ’ αυτή την θεώρηση, το «λεφτά για την παιδεία» μου ακούγεται σαν απειλή.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

8 04 2009
null

ακριβώς. Το θέμα, για εμένα, είναι να έχουν όλα τα παιδιά δικαίωμα στην μόρφωση. Το αν το πετυχαίνεις αυτό με «δημόσια και δωρεάν παιδεία» (TM) ή ενισχύοντας απευθείας τους οικονομικά ασθενέστερους είναι άλλο θέμα. Έχουμε μπλέξει το «κοινωνικό κράτος» με το «δημόσιο χαρακτήρα».

17 04 2009
thanosmylo

Είμαι μαθητής και ελπίζω σε τρεις μήνες φοιτητής. Συνήθως δε μιλάω έτσι δημόσια αλλά με τέτοιες δηλώσεις με αναγκάζουν. Δηλαδή οι άνθρωποι (λέμε τώρα), ταράζουν το νευρικό σύστημα των μαθητών και των φοιτητών.
Ποιό 5% ρε μπουμπούνα; Ήμουν πρώτη γυμνασίου και οι καθηγητές μας λέγανε ότι θα πάμε σε νέο σχολικό κτήριο. Είμαι τρίτη λυκείου και μαντέψτε από τί σχολικό κτήριο αποφοιτώ. Από το ίδιο ασφαλώς. Στην Ελλάδα όλα έτσι είναι.

Άμα ο Παπανδρέου δώσει 5% στην παιδεία εγώ θα κυκλοφορήσω γυμνός στο δρόμο και θα ουρλιάζω σαν καθυστερημένο.
Βαρεθήκαααααααααααααααααααααααααααααααααμεεεεε. Αμάν. Αμάν πια.
Η παιδεία είναι στο ελεός της. Σε κανέναν δεν καίγεται καρφί τί θα γίνει. Και πραγματικά αηδιάζω με τις δηλώσεις τους. Θα πρεπε να ντρέπονται. Αλλά βέβαια. Όταν όλα τα καλόπαιδά τους πάνε σε κολέγια, ξέρουν τι ζούμε εμείς στο δημόσιο;;
Αποφοιτώ από ένα σχολείο που όταν πρωτοπήγα πρώτη δημοτικού αλλιώς το ονειρευόμουν. Και θα δώσω και πανελλήνιες για να με αποτελειώσουν μια και καλή. Μην ξεχάσουν και δε με αποτελειώσουν και με αφήσουν με παράπονο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΧΑΡΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΘΕΜΑ ΤΟΝ Α ΤΟΥ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΣΕ 100 ΑΝΤΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ.

ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ;;;; ΓΙΑΤΙ;;;
Και τώρα ο Παπανδρέου θέλει να μας πείσει ότι θα δώσει το 5%. Αμ δε. Τα τρία θα μας δώσει όπως όλοι υπόλοιποι. (Το 3 % εννοούσα. Μα τί φανταστήκατε;;; Βασικά και το άλλο «τρία» αλλά ας μην το ξεφτιλίσω)
Μακάρι. Αλλά ποιός θα είναι αυτός ο μάγκας που θα αλλάξει τη παιδεία;;; Ποιός;;;;

20 04 2009
Λυκούργος Μυτιληναίος

Από το 1986 – 1988 επί Υπουργίας Γεράσιμου Αρσένη και Γιώργου Παπανδρέοου, παλεύαμε ως μαθητές, για το 5% στην Παιδεία και τώρα που υπόσχεται, για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα πολιτικός, θα το αρνηθούμε;
Η Μηδενιστική πολιτική σας κύριοι, σας έχει κατατάξει στο περιθώριο της Πολιτικής.
Χωρίς όραμα, χωρίς άποψη, χωρίς θέση και στάση ζωής, αντιμάχεστε, όποια προοδευτική πρόταση, έρχεται να πλήξει τη μακαριότητα της μοναδικότητάς σας.
Δεν είστε κύριοι, οι μόνοι που ενδιαφέρεστε για αυτό τον τόπο, αν ενδιαφέρεστε.
Ανούσια και ανέξοδη κριτική ασκείται, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι είναι αδύνατο να κριθείτε από την Κοινωνία, που όμως σας έχει κρίνει και σας έχει τοποθετήσει, στο περιθώριο του Κοινοβουλευτικού βίου.
Εξάλλου, όπως λέει και ο ποιητής: «Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένετε ίσως κάποιο θάμα». το οποίο όμως δεν έρχεται.
Και είστε ακόμα στο περιθώριο της Κοινωνίας.

Με εκτίμηση Λυκούργος Μυτιληναίος

20 04 2009
Λυκούργος Μυτιληναίος

Να δούμε τώρα, με βάση το λογότυπο του ψηφοδελτίου σας, ποιοι είστε και πως ανόητα και ανέξοδα, ασκείτε κριτική εκ του ασφαλούς και με θέσεις ξεπερασμένες και αντικρουόμενες.
Ζητάτε, πρώτα από όλα, την κατάργηση της μονιμότητας των Δημόσιων Υπαλλήλων, θεωρώντας προφανώς, ότι για τα δεινά του Δημόσιου βίου και της καθημερινότητας, ευθύνονται οι μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι.
Πόσο μικροπολιτικά ανόητοι είστε, κύριοι. Ο Δημόσιος υπάλληλος, γρανάζι στη μηχανή του κατεστημένου, λειτουργεί με βάση τους κανόνες που του έχει ορίσει η εκάστοτε Κυβέρνηση. Δεν θα υπήρχε, κωλυσιεργία και χρηματισμοί των Δημοσίων Υπαλλήλων, αν δεν υπήρχε το απαράδεκτο Γραφειοκρατικό σύστημα διοίκησης, το οποίο βασανίζει τους πολίτες και υποχρεώνεται, να το εφαρμόσει ο Δημόσιος Υπάλληλος. Να αλλάξετε τους Νόμους και όχι τους Υπαλλήλους.
Αναφέρεστε στη μείωση των φόρων κύριοι και συμφωνώ μαζί σας. Δεν έχετε κάνει τον κόπο όμως, να μελετήσετε, τη Δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων 20 ετών. Αν το κάνατε αυτό, εύκολα θα διαπιστώνατε, ότι σε συνάρτηση με το αμέσως επόμενο αίτημά σας «Χωρισμός Κράτους Εκκλησίας», αυτόματα, μειώνεται κατά 70%, η φορολογία των πολιτών, αφού τα έσοδα, από τη φορολόγηση της Εκκλησίας, καλύπτουν άνετα μεγάλο μέρος, από τον Προϋπολογισμό της χώρας.
Ευαγγελίζεστε κύριοι, την Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, την κατάργηση της Στράτευσης και την εφαρμογή της Ελεύθερης Οικονομίας. Μέτρα, τα οποία ένα προς ένα εφάρμοσε ή επιχείρησε να εφαρμόσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και απέτυχε παταγωδώς. Ειδικά στο θέμα της ελεύθερης οικονομίας, η Παγκόσμια Κρίση, ήρθε με τρανό τρόπο να αποδείξει, ότι η Ελεύθερη Οικονομία, αδυνατεί να προσφέρει πρόοδο, Ακόμη και ο Νικολά Σαρκοζί και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Τ. Ζαν Κλωντ Τρισέ, δήλωσαν, ότι το φιλελεύθερο σύστημα απέτυχε και απαιτείται η εξεύρεση ενός νέου Οικονομικού Μοντέλου.
Σχετικά με τις Ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, χάθηκε ο Κοινωνικός χαρακτήρας των Εταιρειών, με αποτέλεσμα, τα συμφέροντα και το μεγάλο κεφάλαιο, να καρπώνεται, τα κέρδη των επιχειρήσεων, χωρίς να προσφέρουν όμως αντίστοιχε υπηρεσίες στους πολίτες.
Η μείωση της θητείας, αποδυναμώνει την ασφάλεια της χώρας και κανένας Στρατηγός, όπου και αν ανήκει Κομματικά, δεν αποδέχεται, την εφαρμογή της.
Αποποινικοποίηση της χρήσης των Ουσιών, είναι στο μόνο που με βρίσκεται σύμφωνο. Δεν είναι δυνατό, ένας ασθενής – χρήστης, να θεωρείται εγκληματίας.
Κεφαλοποιητικό Ασφαλιστικό Σύστημα, εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία και έφαγαν τα λεφτά του Κοσμάκη, στα Τοξικά Ομόλογα. Αυτό επιθυμείται και εσείς κύριοι, τα χρήματα του λαού, εκτεθειμένα, στις πάσης φύσεως κινδύνους της Ελεύθερης Αγοράς.
Μη Κρατικά Πανεπιστήμια και η γνώση στους λίγους, έχοντες και κατέχοντες. Όπως ακριβώς στον Μεσαίωνα και στην Αρχαία Αίγυπτο, η γνώση μόνο στους Πλούσιους και στου Ιερείς.
Σεβασμός της ιδιαιτερότητας των επιλογών και του αυτοπροσδιορισμού.
Εντελώς γενικόλογο, που καλύπτει από τους Gay με τις σεξουαλικές τους επιλογές, μέχρι και τους Μουσουλμάνους της Θράκης, που επιθυμούν να ατοπροσδιορίζονται Τούρκοι.
Κύριοι, όχι μόνο δεν θέλετε να προσφέρετε στην Ελλάδα και στους Πολίτες, αλλά είστε και επικίνδυνοι για την Ελληνική Κοινωνία και τα Εθνικά μας κεκτημένα.
Σας παραδίδω στην απαξίωση του Ελληνικού Λαού.
Λυκούργος Μυτιληναίος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: