Καραμανλής και χάος, πλέον ταυτίζονται…

6 09 2009

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την απόφαση του κ. Καραμανλή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ως ομολογία ανικανότητας και άρνησής του να κυβερνήσει. Με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο κ. Καραμανλής και η εξαετής διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία περνούν στην ιστορία ως παραδείγματα εφαρμογής μιας «πολιτικής» που αφήνει τα πάντα να καταρρέουν. Από την παιδεία ως την οικονομία και από την υγεία μέχρι την προστασία των δασών, η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει πίσω της μόνο σκάνδαλα, ευτελισμό των θεσμών και καμένη γη. Καραμανλής και χάος, πλέον ταυτίζονται…

Επιπλέον, η διάλυση της Βουλής λόγω εκλογών, σε συνδυασμό με την επείγουσα διακοπή των εργασιών της Βουλής τον Μάιο την ώρα που αναμένονταν η διαβίβαση στη Βουλή φακέλων πολύ σημαντικών σκανδάλων, οδηγεί και στη παραγραφή των ποινικών ευθυνών όσων πολιτικών ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αποδεικνύεται έτσι, ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί, εκτός των άλλων, και σωτήρια λύση για πολλούς…

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ένα κόμμα πολιτών, χωρίς κρατική χρηματοδότηση ή κρυφούς χορηγούς. Οι οικονομικές δυνατότητές της δεν της επιτρέπουν να σηκώσει τα μεγάλα οικονομικά βάρη μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε τόσους λίγους μήνες και να συμμετάσχει στις εκλογές που μόλις προκηρύχτηκαν. Θα είναι όμως πάντα παρούσα, ιδίως μετά από αυτές, στον αγώνα για ελεύθερη οικονομία, ατομικά δικαιώματα και ανοιχτή κοινωνία.

Η απουσία φιλελεύθερου ψηφοδελτίου σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα είναι δυσάρεστη για όλους μας. Εκτιμούμε όμως ότι από την επομένη αυτών των εκλογών θα αρχίσει η κατάρρευση του παρασιτικού πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία και τους πολίτες της στην απόγνωση. Στις εξελίξεις της περιόδου που έρχεται, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρθρωση ενός υπεύθυνου πολιτικού λόγου που θα προβάλει την αναγκαιότητα των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων ως μόνης διεξόδου από την κρίση.

Καλούμε όσους πολίτες παρακολουθούν την πορεία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και ενστερνίζονται το πολιτικό της μήνυμα, να μην απόσχουν από τις επερχόμενες εκλογές, αλλά να ψηφίσουν κατά συνείδηση, στηρίζοντας με την ψήφο τους όσους υποψηφίους έχουν επιδείξει κοινοβουλευτικό ήθος και έχουν καταγράψει μια φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική πολιτική διαδρομή.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

9 09 2009
Z.X.

Σπύρο σου απαντώ κάνοντας post κείμενο από το blog μου.

«…Ο καιρός είναι πλέον και κακός και τις επόμενες μέρες μάλλον θα χαλάσει περισσότερο. Είμαι λίγο fan της Θεωρίας του Χάους και μιας άλλης, παρακλάδι της πρώτης που λέει ότι ο καιρός επηρεάζει τους ανθρώπους και με τη σειρά τους οι άνθρωποι τον καιρό! Εντάξει ακόμη δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο πείραμα να αποδείξει το δεύτερο αλλά ο καιρός αρχίζει μου φαίνεται ότι ταιριάζει πολύ σ’ αυτό που νιώθουν οι περισσότεροι – στο γενικό αίσθημα ατονίας και ξενερώματος. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αλλά καταλαβαίνω ότι σε κάποιο βαθμό (μάλλον μεγάλο) η κρίση (η οικονομική γιατί μ’ αυτή ασχολούμαστε κυρίως) μας έχει χαλάσει πάρα πολύ. Πιθανά σε σημείο που αυτή η χώρα να μην έχει πλέον τους “μουτζαχεντίν” που είχε παλιότερα και που ήθελαν να την κυβερνήσουν οπωσδήποτε και με κάθε τρόπο (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κλπ, κλπ).

Αλλά μη τα ρίχνουμε όλα στην κρίση. Σε διαρκή κρίση είμαστε εδώ και πολλά χρόνια απλά αυτή η εισαγόμενη είναι έξω απ’ τον έλεγχο μας και κανείς δεν ξέρει πως να την αντιμετωπίσει. Αυτή η κατάσταση μου θυμίζει την ιστορία με τον βοσκό που για την πλάκα φώναζε “λύκος-λύκος” σε σημείο που όταν άρχισε να φωνάζει στα σοβαρά για να ειδοποιήσει τους συγχωριανούς του κανείς πλέον δεν τον πίστευε. Δυστυχώς αυτό έχουμε πάθει σήμερα. Τόσα χρόνια απ’ τα μπαλκόνια και τα παράθυρα μας φώναζαν για κακά οικονομικά, για λιτότητες και κρίσεις σε σημείο που σήμερα που χτυπάνε τα καμπανάκια για την οικονομία το ένα μετά το άλλο να μην πιστεύει “την αλήθεια” κανείς.

Αν με ρωτήσετε για όλα αυτά τι φταίει θα σας πω ξερά …. ο καιρός!. “The weather”. Όχι οποιοσδήποτε καιρός αλλά ένας συγκεκριμένα: “O κακός μας ο καιρός” ή όπως λέμε και στα ξένα… “Our bad weather!”

Καλό χειμώνα.

Ζ.Χ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: