Το «We Don’t Pay for Your Crisis» στην σωστή του βάση:

22 04 2010

...»Σε ό,τι αφορά τη φημολογία περί επερχόμενων μειώσεων των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Δασκαλόπουλος μίλησε για παραφιλολογία, επισημαίνοντας πως «η δημόσια και όχι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Τασσόμενος ξεκάθαρα κατά της μείωσης μισθών πρόσθεσε: «Δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τρόπους να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη χωρίς να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων του. Κι αυτό είναι κάτι που οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ μπορούν να καταλάβουν».

Από εδώ:  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1805685


Ενέργειες

Πληροφορίες

3 Σχόλια

22 04 2010
Αθ. Αναγνωστόπουλος

Και το κυριώτερο, με ποιο δικαίωμα θα ανατρέψη η κυβέρνηση συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από παρελθούσες σσε ή θα περιορίση το δικαίωμα των κοινωνικών εταίρων να συμβληθούν όπως επιθυμούν;

22 04 2010
FILELEYTHEROS_154

Σπύρο, όταν μιλάνε για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εγώ καταλαβαίνω ότι θα καταργήσουν την υποχρεωτική καταβολή επιδομάτων και την όποια συλλογική σύμβαση κρατά τους μισθούς στα επίπεδα που είναι.
Μπορεί το Κράτος να επιβάλλει μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα; Δηλαδή να τιμωρήσει τον εργοδότη επειδή δίνει παραπάνω μισθό στον εργαζόμενο;

24 03 2011
akamas

Μιλάει ο Δασκαλόπουλος , πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων βιομηχάνων χωρίς να είναι βιομήχανος, κατάντια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: