Εξωτερική πολιτική 2.0

4 04 2008

ο_Ο

Φαίνεται ότι αυτός θα είναι ο πρώτος flame-war που κυρήχθηκε από υπουργό εξωτερικών.

Απάνω τους!

.

.

PS: για να μην πληκτρολογείτε, εδώ το (κατά τον διαχειριστή του twitter account της κ. Μπακογιάννη) «προκλητικό» άρθρο των NYTimes


Ενέργειες

Information

11 Σχόλια

4 04 2008
Σπύρος Ντόβας

χμμ, το ερώτημα βέβαια είναι αν πρόκειται για πρωτοβουλία του διαχειριστή του account ή αν παραίνεση έγινε κατόπιν υπόδειξης της κ. Μπακογιάνη. Μέχρι σήμερα το Twitter account της έχει περιοριστεί σε «δημοσιογραφική» κάλυψη των δραστηριοτήτων της.

Ποια η πιθανότητα να πήρε ο διαχειριστής πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο? Μικρή ως μηδενική λέω εγώ.

Θα μάθουμε ποτέ? Μάλλον όχι, εκτός αν γίνει ντόρος στα μέσα.

Για να δούμε

5 04 2008
fileleytheros

Σπύρο μου δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.
Αν οι δημοσιογράφοι μπορούν να χαρακτηρίζουν τις πράξεις των πολιτικών, οι πολιτικοί δεν μπορούν να κρίνουν τα κείμενα των δημοσιογράφων;
Το επίθετο «προκλητικό» σου δημιουργεί τέτοιες ενστάσεις;

ΥΓ: Για μένα το δυστύχημα είναι ότι χρησιμοποιεί tinyurl και όχι urlb…

5 04 2008
Σπύρος Ντόβας

Η ένστασή μου καταγράφεται και στο twit που της έστειλα αμέσως μόλις είδα την παραίνεσή της:
spyros_dovas: @Dora_Bakoyannis σκοπεύοντας σε τι να το διαδώσουμε και σε άλλους?

η ερώτησή μου έμεινε αναπάντητη.

Η κ. Μπακογιάννη είναι η επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας και καθ’ ύλην αρμόδια για τους τακτικούς χειρισμούς του θέματος. Όλες οι οι δημόσιες πράξεις της είναι πολιτικές.

Σε τι εξυπηρετεί ένα flame war στο blog των NYTimes παρακινημένο από την ίδια? Πως εντάσσεται στον γενικότερο τακτικό σχεδιασμό του Υπ. Εξ. για τον χειρισμό του θέματος?

Γιατί, αν το δημοσίευμα αυτό αποτελεί μείζον για εκείνη θέμα, δεν γράφει η ίδια μια απαντητική επιστολή, αλλά σαλπίζει για ντου?

Ειλικρινά δεν βλέπω τι μπορεί να κερδηθεί από έναν καταιγισμό σχολίων σε μια ξένη εφημερίδα με μεγάλη παγκόσμια επιρροή, ειδικά αν γίνει γνωστό ότι ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος όπως εκείνη το επιδίωξε.

Ακατανότητα πράγματα.

My best guess είναι ότι είναι προς το μικροπολιτικό συμφέρον της κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι βάλλεται και πιέζεται σφοδρά από τους Αμερικανούς, ώστε να ερεθίσει τα γνωστά αντιαμερικανικά αντανακλαστικά της κοινής γνώμης να εμφανιστεί ότι κατήγαγε νίκη ανάλογη εκείνης του Δαυίδ επί του Γολιάθ. Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω.

5 04 2008
fileleytheros

Άρα η ένστασή σου είναι προς την παραίνεση… Αυτό το καταλαβαίνω.
Προσωπικά δε νομίζω ότι υπάρχει γενικός σχεδιασμός για το συγκεκριμένο θέμα των ΝΥΤ, ούτε διεθνής επικοινωνιακή πολιτική της χώρας στο ζήτημα. Απλά προσπαθεί η ίδια να φανεί μέσα από τα αποτελέσματα της συνόδου του ΝΑΤΟ και τα παρεπόμενά της…

7 04 2008
Dora Bakoyannis and balkan web war | magicasland

[…] Όταν είδα ένα πρόσφατο μήνυμα όμως, έμεινα να το κοιτάζω με το στόμα ανοιχτό. Δεν το πέτυχα την ώρα που γράφτηκε, το πέτυχα μέσα από το Google Reader μου από τον Σπύρο Ντόβα. […]

7 04 2008
Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης

Κι εγώ νομίζω πως το όλο θέμα έγινε εν αγνοία της.

Για μένα το δυστύχημα είναι ότι χρησιμοποιεί tinyurl και όχι urlb…

Χμμ, ίσως και να μην ήταν τυχαίο, Θοδωρή.

Ίσως οι κατάσκοποι της Ντόρας να τη συμβούλευσαν ότι ο Παναγιώτης είναι στενός συνεργάτης του… απέναντι στρατοπέδου. Θεωρίες συνομωσίας φυσικά! 🙂

9 04 2008
karpidis

Η απάντηση έρχεται στο από που στάλθηκε το μήνυμα. from web το twitter χρησιμοποιεί αυτόματα το tinyurl 🙂

14 04 2008
Αχιλλέας Ιωακειμίδης

Αγαπητοί σχολιαστές,

καταρχάς να σας ενημερώσω ως συνεργάτης της ΝΜ που διαχειρίστηκα και το συγκεκριμένο θέμα, τίποτα δε γίνεται χωρίς την έγκριση της ΝΜ. Η ίδια μας ενημέρωσε εκείνο το μεσημέρι Παρασκευής από το Βουκουρέστι, για την ύπαρξη του άρθρου αυτού και ζήτησε ενεργοποίηση η οποία έγινε σε διάφορα επίπεδα. Μπορεί η ίδια να μήν γράφει (αφού είναι και πρακτικά ανέφικτο με το πρόγραμμα που έχει) στο twitter αλλά το ύφος τον τρόπο και το τί γράφεται το προσδιορίζει ή ιδια δίνοντας τις γενικές συντεταγμένες. Από κει και πέρα η καθημερινότητα είναι αμίληκτη και η ομάδα διαχείρισης διαδικτύου (dorawebteam) της προσωπικής της ιστοσελίδας (και όχι του υπουργείου σημειώνω) δηλαδή του πολιτικού της γραφείου ενημερώνει όσο το δυνατόν καλύτερα τους πολίτες μέσω διαδικτύου. Δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο, και αυτορυθμιζόμαστε με τα σχόλια και τις παραινέσεις που μας κάνετε και μας είναι ιδίατερα χρήσιμες ακόμη και όταν είναι αιχμηρές.
Και εννοείτε φυσικά ότι το μήνυμα στάλθηκε απο twitter που χρησιμοποιεί αυτόματα το tinyurl.

Να ευχαριστήσω τελος τον Σπύρο Ντόβα για τη φιλοξενία στο blog του και να ζητήσουμε την κατανόησή του που δεν απαντήσαμε στο ερώτημά του στο twitter εκείνη τη στιγμή που δυστυχώς λόγω κορύφωσης εργασίας εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο.

Σας ευχαριστούμε
Αχιλλέας Ιωακειμίδης
Dorawebteam
dorawebteam@gmail.com

15 04 2008
Εν όψει της συνάντησης με την Ντόρα Μπακογιάννη « Πολιτεύομαι!

[…] Πρόσφατα, ένα twit της έδωσε την αφορμή για ακόμη μια ερώτηση και ένα μάλλον αιχμηρό post μου. […]

26 04 2008
Mαιρη

Είμαι κι εγώ φιλελεύθερη και θα με ενδιέφερε να μάθω τις θέσεις της ΦΣ περί του Σκοπιανού θέματος .. Μπορώ να έχω κάποιο link???

4 05 2008
Σπύρος Ντόβας

Μαίρη, με λίγη καθυστέρηση:

Πολιτικό πρόγραμμα: http://www.greekliberals.net/civilaction/content/view/179/158/

δεν έχει explicit αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο στο τμήμα για τα ατομικά δικαιώματα αναφέρεται στον σεβασμό του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού. Επίσης στο τμήμα των διεθνών σχέσεων δίνει ένα γενικό στίγμα

Τα παρακάτω δύο δελτία τύπου αφορούν το θέμα:

http://www.greekliberals.net/civilaction/content/view/329/116/

http://www.greekliberals.net/civilaction/content/view/389/116/

Να σημειώσω για το record ότι η προσωπική μου άποψη είναι ελαφρώς αποκλίνουσα από αυτή που εκφράζεται στα παραπάνω κείμενα, στα εξής σημεία:

1) Αντιλαμβάνομαι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ως ένα ατομικό δικαίωμα και δεν θεωρώ ότι αυτοδικαίως μπορεί να κλιμακώνεται και σε επίπεδο κρατών

2) Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι είναι λογικά έγκυρη αυτή η κλιμάκωση, δεν θεωρώ ότι το βέτο καταστρατηγεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Μόνο ο πόλεμος ή η απειλή πολέμου θα το έκανε αυτό. Θεωρώ λοιπόν το βέτο έγκυρο εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής σε αυτή την περίπτωση. Το αν εξυπηρέτησε ή όχι τα συμφέροντά μας – τα οποία θα πρέπει κατ’αρχήν να ορίσουμε – δεν μπορώ να το κρίνω μιας και μου λείπουν γνώσεις και inside πληροφόρηση που – ελπίζω ότι – διαθέτει το Υπ.Εξ.

3) Είμαι τουλάχιστον επιφυλακτικός απέναντι σε ένα σημαντικό αριθμό προβλέψεων για θετικές διακρίσεις υπέρ των μειονοτήτων που προβλέπονται στις διεθνείς συνθήκες που έχουμε υπογράψει.

Σχολιάστε